Πάτρα - Τώρα: "Αιφνιδιαστική" επίσκεψη Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ στην Αστυνομικό Μέγαρο

«Φύλλο και φτερό» η επαγγελματική δραστηριότητα του 64χρονου Πατρινού επιχειρηματία – Διερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα «ύποπτα» δρομολόγια

Φύλλο και φτερό από την ΕΛ.ΑΣ η επαγγελματική δραστηριότητα του 64χρονου Πατρινού ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας που συνελήφθη έξω από το Νέο Λιμάνι το απόγευμα της Πέμπτης να οδηγεί φορτηγό, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οποίου εντοπίστηκαν 13 παράνομοι μετανάστες από την Συρία και το Ιράκ.

Από την Ασφάλεια Πατρών, άνδρες της οποίας προχώρησαν στον εντοπισμό και την σύλληψη τόσο του 64χρονου όσο και τεσσάρων ακόμα ατόμων δυο Ελλήνων και δυο Ιρακινών, επιχειρείται να διαπιστωθεί εάν ο γνωστός επιχειρηματίας είχε συμμετάσχει και κατά το παρελθόν σε «παράνομο» ταξίδι ψυχών από την Ελλάδα στην Ιταλία μέσω του Λιμανιού της Αχαϊκή Πρωτεύουσας.

Πληροφορίες θέλουν και πέρυσι το όχημά του να είχε εντοπιστεί με παράνομους μετανάστες στην Ανκόνα, ο οδηγός του είχε συλληφθεί, ωστόσο περιέργως το όχημα του επεστράφη (σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Αθανάσιος Κάκκος). Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε σχέση με την εταιρεία που είχε ιδρύσει και την οποία έχουν αναλάβει τα παιδιά του. Η εταιρεία είναι μία υγιής επιχείρηση που δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα. Ο ίδιος δούλευε με δικά του φορτηγά και προφανώς… έκανε και τις παρανομίες!

Περισσότερα στοιχεία για τη δράση της σπείρας  που διακινούσε παράνομους μετανάστες, θα δώσει ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών Θανάσης Παπανικολάου στο πλαίσιο προγραμματισμένης για τις 12.30 συνέντευξης τύπου που μετέφερε παράνομα μετανάστες από το λιμάνι της Πάτρας, στην Ιταλία, θα δώσει σήμερα η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Πάντως η σύλληψη του Πατρινού επιχειρηματία προκάλεσε την απορία και την έκπληξη σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και των ανδρών της Αστυνομίας, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας με κοινωνική και οικονομική αναγνώριση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.

Το χρονικό της σύλληψης

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «προχθές (25-9-2014) το μεσημέρι, στην περιοχή Ζαβλάνι Πατρών, ο 64χρονος στάθμευσε ένα φορτηγό δημοσίας χρήσης με ρυμουλκούμενο, ιδιοκτησίας του και στη συνέχεια ο 36χρονος Ιρακινός μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου ομοεθνή του, (12) υπηκόους Συρίας και έναν υπήκοο Ιράκ, από πλατεία της Πάτρας στο Ζαβλάνι, επιβιβάζοντας αυτούς, με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του που αναζητείται, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) του φορτηγού.

Στη συνέχεια, ο 64χρονος αφού απέκρυψε με το κάλυμμα του φορτηγού την κρύπτη, κατευθύνθηκε προς το Νέο Λιμένα Πατρών, ενώ ο 52χρονος με την 40χρονη οδηγώντας δύο αυτοκίνητα, τέθηκαν προπομποί στο φορτηγό, προκειμένου να ελέγχουν αν στη διαδρομή υπάρχουν αστυνομικές ή λιμενικές Αρχές για να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον 64χρονο.

Στον Νέο Λιμένα Πατρών ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τα αυτοκίνητα του 52χρονου και της 40χρονης, καθώς και το φορτηγό που οδηγούσε ο 64χρονος και συνελήφθησαν οι τρείς διακινητές καθώς και οι (13) μετανάστες.

Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην Πάτρα ο 36χρονος Ιρακινός και ο 40χρονος ομοεθνής του.

Ο 64χρονος ημεδαπός είχε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο φορτηγό του, ανάμεσα στο ρυμουλκούμενο και το τράκτορα, ο οποίος καλυπτόταν από λαμαρίνες διάτρητες, ώστε να διευκολύνεται η είσοδος του αέρα και επιπλέον το κάλυμμα του ρυμουλκούμενου, καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό των μεταναστών.

Κατασχέθηκαν:

Ένα φορτηγό αυτοκίνητο,

Ένα ρυμουλκούμενο,

Τρία αυτοκίνητα,

(1465) ευρώ τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών και

Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα που κατείχαν οι διακινητές.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για