Στα χέρια της ασφάλειας Πατρών μέλη σπείρας πλαστογράφων – Συλλήψεις στην Αθήνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούταν στην κατασκευή πλαστών δημόσιων εγγράφων, διαφόρων χωρών.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στις 25 Σεπτεμβρίου το πρωί, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Σομαλίας, ηλικίας 34 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Ερυθραίας, ηλικίας 31 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την κατάρτιση πλαστών δημόσιων εγγράφων, καθώς και για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπής.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει , ένας ακόμη αλλοδαπός υπήκοος Σουδάν συνεργός των κατηγορουμένων, ηλικίας 35 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, και στοιχεία που προέκυψαν από την ερευνά τους, μετέβησαν στην Αθήνα και εντόπισαν τους δυο αλλοδαπούς, στα Πατήσια Αττικής, κοντά στην οικία τους.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί με δικαστικό λειτουργό πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των δραστών, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

(24) Διαβατήρια διαφόρων χωρών,

(14) Δελτία Ταυτότητας διαφόρων χωρών,

(12) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης,

(8) άδειες διαμονής διαφόρων χωρών,

(5) ζελατίνες με υδατογραφήματα-σφραγίδες διαφόρων χωρών,

(1) σφραγίδα ανάγλυφου εντυπώματος αλλοδαπών αρχών,

(60) έγχρωμες φωτογραφίες τύπου «Διαβατηρίου», αγνώστων ανδρών και γυναικών,

(1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

(2) σαρωτές-εκτυπωτές,

(1) πλαστικοποιητής,

(1) συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων,

(4) κινητά τηλέφωνα,

(500) ευρώ

(3) συσκευές αποθήκευσης ψηφιακού υλικού-usb stick

Πλήθος χαρτοκοπτικών και υλικών γραφείου

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τα δημόσια έγγραφα που κατασχέθηκαν, δύο Δελτία Ταυτότητας και μία άδεια ικανότητας οδήγησης Ελληνικών Αρχών, μια άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Τσεχίας και ένα Δελτίο Ταυτότητας Αρχών Βελγίου έχουν κλαπεί από τους κατόχους τους.

Επιπλέον, οι δράστες χρησιμοποιούσαν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που κατείχαν για την κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών ικανότητας οδήγησης, ενώ παραποιούσαν τα κλεμμένα ή κενά δημόσια έγγραφα με την αλλαγή των εικόνων των κατόχων τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για