Ζάκυνθος: Μετωπική Κτηματικής – Δήμου με φόντο το κτήριο της Στρατολογίας

Απρόβλεπτες αναμένεται να είναι οι συνέπειες από την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Η μετωπική σύγκρουση αφορά την αξιοποίηση του κτηρίου της Στρατολογίας. Το Υπουργείο Οικονομικών το διεκδικεί για να στεγάσει την Κτηματική. Ο Δήμος μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κύβος, όμως, φαίνεται πως ερρίφθη μιας και η Κτηματική δικαιώθηκε από το δικαστήριο κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Για αυτό το λόγο και η Προϊσταμένη της έχει ζητήσει με έγγραφο από τον αρμόδιο Στρατηγό του Υπουργείου Άμυνας να της παραδώσει άμεσα τα κλειδιά προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μετακόμισης. Η απόφαση κάθε άλλο παρά χαροποίησε τη δημοτική αρχή.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ήταν ενδεικτικό το κλίμα που επικρατούσε στις σχέσεις των δυο Υπηρεσιών. Αυτό φάνηκε και από την έκφραση “θα την ξεδοντιάσω” που μονολόγησε δυνατά ο δήμαρχος σε “πηγαδάκι” δημοσιογράφων ερωτηθείς σχετικά για την Προϊσταμένη της Κτηματικής.

Πιο πριν είχε εκμυστηρευτεί δημοσίως πως λίγες θα είναι ακόμη οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, αφού το Σώμα θα στεγάζεται προσεχώς στο κτίριο της Στρατολογίας. Είχε την ελπίδα πως η παραχώρηση θα γίνει απευθείας από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και μάλιστα χωρίς να μεσολαβήσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Και αυτό μιας και ο κ. Κολοκοτσάς είχε απευθείας επαφές προσφάτως στην Αθήνα, και για τον ίδιο, ήταν θέμα ημερών, να πέσουν οι τελικές υπογραφές της παραχώρησης στο δήμο ενός ακινήτου του δημοσίου στο νησί που αν μη τι άλλο χρειάζεται επειγόντως αξιοποίηση.

Οι επόμενες ημέρες σίγουρα θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις.

Τα ασφαλιστικά…

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το δικαστήριο για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Κτηματική για το συγκεκριμένο κτήριο. Η απόφαση δικαίωσε την Υπηρεσία και συνεπώς ξεκίνησε η διαδικασία εφαρμογής της.

Το Υπουργείο Άμυνας

Στο Υπουργείο Άμυνας υπήρξε διάχυτη η αισιοδοξία πως δεν θα κινηθεί άμεσα η Κτηματική ώστε να παραλάβει τα κλειδιά του κτηρίου της Στρατολογίας που δεν βρίσκονταν στα χέρια της κ. Ζουρμπάνου αλλά στον Πύργο, την ευθύνη του οποίου είχε το ΤΕΦΑ μετα την κατάργηση της Στρατολογίας. Ο αρμόδιος Στρατηγός ζήτησε από την Προϊσταμένη πίστωση χρόνου που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει.

Η Αποκεντρωμένη

Κλιμάκιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης βρέθηκε χθες στο νησί μας στα πλαίσια της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και της άμεσης ανάγκης για μεταστέγαση και του τμήματος Αλλοδαπών που βρίσκεται σε άθλιες συνθήκες στο ΞΕΝΙΑ. Συνοδευόμενοι από την κ. Ζουρμπάνου επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο. Η επικρατέστερη λύση που φέρεται να προτάθηκε είναι χώροι του μικρού Διοικητηρίου η χρήση του οποίου ανήκει στην Υπηρεσία.

Χιλιάδες ευρώ για τη στέγαση Υπηρεσιών

Πάνω από 300.000 ευρώ, ετησίως, δίνει το κράτος για να στεγάζει τις υπηρεσίες του σε ακίνητα ιδιωτών της Ζακύνθου, γεγονός που δείχνει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που γίνεται.

Αν και η κυβέρνηση κόβει με μεγάλη ευκολία μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα ετών, δεν φαίνεται να κάνει το ίδιο και σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων από ενοίκια, γεγονός που είναι καθ΄ όλα προκλητικό. Σε μια εποχή που το κράτος μπάζει στα ταμεία του ευρώ με το σταγονόμετρο, δεν γίνεται τίποτα για να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.

Πηγή: imerazante.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για