Ηλεία: Ελέγχεται από το ΣΔΟΕ “ύποπτη” αγορά δεματοποιητή το 2009 στο Δήμο Πύργου

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες φαίνεται ότι μπαίνει ο δήμος Πύργου για την υπόθεση του δεματοποιητή και της αποκομιδής απορριμμάτων το 2009, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ και όπως αναφέρει το περιοδικό HOT DOC.

To περιοδικό αναφέρει ότι στο διαβιβαστικό του ΣΔΟΕ προς τις δικαστικές αρχές περιλαμβάνεται η υπόθεση της αγοράς του δεματοποιητή απορριμμάτων που φέρεται να έκανε ο δήμος Πύργου από εταιρεία με έδρα τον Ορχομενό Βοιωτίας τον Δεκέμβρη του 2009 έναντι 1.125.470 ευρώ.

Πηγές του ΣΔΟΕ χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη αγορά ως «ύποπτη και κατά πάσα πιθανότητα εικονική» καθώς από την μέχρι τώρα έρευνα , τόσο ο δήμος του Πύργου όσο και η εταιρεία που πώλησε το πολύπλοκο μηχάνημα δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του ΣΔΟΕ για την παροχή όλων των οικονομικών στοιχείων της συναλλαγής. (Τιμολόγια , Δελτία Αποστολής κλπ ).

Επίσης αναφέρει ότι η ποσότητα απορριμμάτων η οποία αναφέρεται στις βεβαιώσεις του επιβλέποντα μηχανικού το 2009 (σύνολο – ποσότητας 6.756 τόνοι) ουδέποτε μεταφέρθηκε ! Το μέγεθος της μεταφοράς απορριμμάτων από τον εργολάβο σύμφωνα με το έλεγχο των φορολογικών στοιχείων ανήρχετο σε 886, 840 τόνους απορριμμάτων.

Η επιπλέον μεταφερόμενη ποσότητα των 5.869, 160 τόνων είναι εικονική κατά το ΣΔΟΕ.

Πηγή: patrisnews.com

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για