Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το δωρεάν Λαϊκό Φροντιστήριο στην Πάτρα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών οργανώνουν και λειτουργούν δωρεάν Λαϊκό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: “Μια νέα χρονιά ακόμα πιο δύσκολη από την προηγούμενη ξεκινά, με
την επίθεση στα δικαιώματα μας να εντείνεται! Τα μέτρα της κυβέρνησης, που έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ, έρχονται να επιδεινώνουν τη θέση των νεολαίων και των οικογενειών τους.

-Βάζουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου!

-Ταΐζουν τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία, αναγκάζουν τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές στη δομή και στο περιεχόμενο του, φτιάχνει ένα σχολείο βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και αναχρονιστικό. Φτιάχνει το φτηνό εργατικό δυναμικό των 400€ που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για μεγαλύτερα κέρδη.

Βασική τους επιδίωξη είναι η ημιμάθεια στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών με στόχο να δημιουργήσουν εργαζόμενους υποταγμένους που δε θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους, που δεν θα αμφισβητούν με τη γνώση τους και τη πάλη τους το σύστημα τους και την εξουσία του κεφαλαίου.

Σκοπός της ίδρυσης του Φροντιστηρίου είναι να υψώσουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης! Να ενωθούν μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς και να παλέψουν ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην προσπάθειά τους να τελειώσουν το σχολείο. Σκοπός μας είναι να μη σκύψει κανένας νέος το κεφάλι μπροστά στα εμπόδια, κανένας να μην απογοητευτεί.

Η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου δεν μπαίνει στη λογική της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού, που θέλουν να διαπαιδαγωγήσουν το λαό να συμβιβάζεται και να διαχειρίζεται τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του.

Βοηθάμε ο ένας τον άλλον, για να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε με περισσότερη δύναμη και κουράγιο στους αγώνες του ταξικού κινήματος!

Το Φροντιστήριό μας πέρυσι είχε πάνω από 50 μαθητές σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Φέτος, κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ, συνεχίζουμε πιο δυναμικά!

Καλούμε όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να εγγραφούν!

Οι παραδόσεις μαθημάτων θα ξεκινήσουν αρχές Οκτώβρη σε όλα τα βασικά μαθήματα Γυμνασίου-Λυκείου (Αρχαία, Νεοελ. Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία).

Καλούμε όλους τους φοιτητές, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους εκπαιδευτικούς που μπορούν να βοηθήσουν, να δηλώσουν συμμετοχή, να γίνουν καθηγητές στο Λαϊκό Φροντιστήριο και να στηρίξουν έμπρακτα αυτή τη προσπάθεια γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης!”

Δηλώσεις συμμετοχής: Καθημερινά 6-7 το απόγευμα στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο (Φωκαίας 26, 2ος όροφος)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Καραθανασοπούλου Λυδία, 6976769706.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για