Επί τάπητος το θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας- Σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ευρεία σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, με αντικείμενο την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Πάτρας, σε συνάρτηση με τον κορεσμένο ΧΥΤΑ της Ξερόλακας, την οποία προκάλεσε ο Γενικός Γραμματεάς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου, ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκύψει.

Στη σύσκεψη, που θα παρευρίσκονται η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Δημήτρης Καλογερόπουλος, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δ.Ε. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χ. Νικολάου και οι πρόεδροι των εμπλεκομένων Αναγκαστικών Συνδέσμων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας.

Ζητούμενο της σύσκεψης, είναι να αναζητηθούν τρόποι διαχείρισης των αποβλήτων, μετά την παύση λειτουργίας του ΧΥΤΑ και μέχρι την εξεύρεση οριστικής και μόνιμης λύσης για τα απορρίμματα της Πάτρας.

Από την πλευρά της, η Δυτική Αχαΐα, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων της Πάτρας στον ΧΥΤΑ Φλόκα, αν και στο υπουργείο θεωρούν ως μοναδική λύση στην παρούσα φάση την μεταφορά των απορριμμάτων της Αχαϊκής πρωτεύουσας, στον συγκεκριμένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για