Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη με τη τρόικα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη των στελεχών του υπουργείου οικονομικών με τους εκπροσώπους της Τρόικας. Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε μιάμιση ώρα και από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο υπουργός οικονομικών Γ. Χαρδούβελης και οι κ.κ. Σταικούρας, Μαυραγάνης και Παπασταύρου. Συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στ. Παπαδόπουλος.

Στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα θέματα της επικείμενης πέμπτης αξιολόγησης από την τρόικα, όπως τα φορολογικά. Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ενόψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης συναντήθηκαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και υπήρξε ένας μικρός απολογισμός της συνάντησης Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας, A. Merkel.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς και τα όσα ειπώθηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί με επιτυχία προκειμένου αφενός να εκταμιευθεί η δόση των 7,1 δις ευρώ και αφετέρου να αποφευχθεί την παρούσα φάση να ανοίξουν εξαιρετικά ευαίσθητα για την κυβέρνηση θέματα, όπως είναι οι αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.

Πέρα πάντως από τις αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, άλλα «καυτά» θέματα που θα απασχολήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο αλλά και τα «κόκκινα δάνεια».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για