Πάτρα: Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκου από Αστυνομικούς – Κατέθεσε μήνυση η μητέρα του

Μήνυση για αστυνομική βία και ξυλοδαρμό στον ανήλικο γιο της κατέθεσε μητέρα από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούμενοι φέρονται, Ανώτατος Αξιωματικός  του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και μια γυναίκα – αστυνομικός που είχε υπηρεσία όταν πήγαν να της κάνουν έλεγχο για την άδεια λειτουργίας στην καντίνας που διαθέτει αμέσως μετά τα διόδια του Ρίου.

Στην μήνυση γίνεται λόγος για ξυλοδαρμό από τους Αστυνομικούς στο 10 ετών γιο της, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία όλα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη όταν στο σημείο αρχικά έφθασαν  μηχανικοί της κατασκευάστριας εταιρείας της Ολύμπιας Οδού, λέγοντάς στην γυναίκα  πως υπάρχει απόφαση και θα πρέπει να φύγει από το σημείο, με το αιτιολογικό πως άμεσα θα εκτελεστούν έργα.

Η γυναίκα αρνήθηκε να υλοποιήσει την απαίτηση των υπευθύνων, πως στην καντίνα διαμένει τόσο η ίδια με το σύζυγό της όσο και τα δύο της παιδιά, αφού δεν έχουν σπίτι.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή, όπως καταγγέλλεται την επισκέφθηκαν αστυνομικοί  και άρχισαν να την εκφοβίζουν και να την τρομοκρατούν. Ο 10χρονος γιος της τότε φοβήθηκε και επιτέθηκε στους αστυνομικούς και άρχισε να τους φωνάζει.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία, αλλά και στη μήνυση που υπεβλήθη στη συνέχεια, μια γυναίκα αστυνομικός από όσους είχαν πάει για τον έλεγχο τον τράβηξε από το χέρι και του το έστριψε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Όταν της είπε να τον αφήσει γιατί ήταν μόλις ένα 10χρονο παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας, η αστυνομικός απάντησε να τον μαζέψει προτού του βάλει χειροπέδες.

Η ιδιοκτήτρια της καντίνας και μητέρα του ανήλικου υπέβαλε μήνυση και πλέον η υπόθεση έχει λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Δείτε τη μήνυση που έχει υποβληθεί:

Με αφορμή το περιστατικό ο Διοικητής του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών Τριαντάφυλλος Πανώριος, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι δυο αστυνομικοί σε βάρος των οποίων υπεβλήθη η μήνυση,  δήλωσε πως «από τη στιγμή που η καταγγέλλουσα οδήγησε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, τότε και θα διαλευκανθεί πλήρως και αναμένουμε και εμείς αυτή την απόφαση».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για