Ζάκυνθος: «Πονοκέφαλος» και αντιδράσεις για τα σκουπίδια στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ

Το «θόρυβο» που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα στην κοινή γνώμη σχετικά με την εφαρμογή του νέου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων στον οποίο προσανατολίζεται η δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος, κ. Π. Κολοκοτσάς και οι συνεργάτες του έχουν καταθέσει πρόταση, βασισμένη σε ολοκληρωμένη μελέτη, που όπως είναι γνωστό έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ.

Πολλά σενάρια ακούγονται, πιο πρόσφατο από αυτά η επιλογή του οικοπέδου που βρίσκεται πίσω από το ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ιδιοκτησίας ΝΕΡΙΤ.

Οπως όμως τονίζεται από το δημαρχιακό γραφείο, ακόμη δεν έχει γίνει καμία επιλογή. Αλλωστε έχει συγκροτηθεί ειδική Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ τα μέλη της οποίας θα επισκεφτούν τη Ζάκυνθο και θα προτείνουν τον κατάλληλο χώρο που πληροί όλους τους περιβαλλοντικούς όρους, προκειμένου να εγκατασταθεί η κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Υπογραμμίζεται εξάλλου πως δεν πρόκειται για μονάδα ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ, αλλά για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει ανακύκλωση και παραγωγή χώματος. Επισημαίνεται επίσης ότι ο ΧΥΤΑ του Σκοπού έχει κλείσει οριστικά, με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το πρόστιμο το οποίο έχει επιβληθεί στο νησί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αγγίζει τις 30.000 ευρώ την ημέρα. Επομένως επιβάλλεται μια λύση άμεση και αποτελεσματική και η καταλληλότερη, όπως τονίζεται από το δημαρχιακό γραφείο, είναι αυτή που έχει προτείνει ο κ. Κολοκοτσάς.

Πηγή: imerazante.gr

Δέσμευση
Παράκληση απεύθυνε άλλωστε ο Δήμαρχος στους πολίτες για λίγη επιπλέον υπομονή, αφού όπως τονίζει, η κατάσταση που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή ήταν τραγική και ο ίδιος πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει μια για πάντα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί. Τονίζεται δε ότι έδωσε μάχη για να μην σταματήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, μέχρι να βρεθεί λύση, κάτι που απέτρεψε την επιβάρυνση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος με τα τρωκτικά στο νησί μας και την πρόσφατη θλιβερή κατάσταση με τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που μας κατατάσσει στην πρώτη θέση στην Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Κολοκοτσάς πιστεύει με απόλυτη βεβαιότητα ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η Ζάκυνθος θα είναι υπερήφανη για την υποδειγματική και πρωτοποριακή διαχείριση των απορριμμάτων που σύντομα θα μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για