Ηλεία: Εντός Αυγούστου η έναρξη των εργασιών στο λιμάνι του Κατάκολου

Ηλεία: Πάνω από 9.000 τουρίστες χθες στο Κατάκολο

Περίπου 9 χιλιάδες τουρίστες επισκέφθηκαν την Τρίτη την Ηλεία, με τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο Λιμάνι του Κατακόλου, από τους οποίους οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και λιγότεροι έκαναν τη βόλτα τους στην αγορά του Κατακόλου.

Χθες το πρωί, η κίνηση στα μαγαζιά του λιμανιού δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς πολύ λίγοι τουρίστες – σε σύγκριση με προηγούμενες εποχές αλλά και βάση του αριθμού των επιβατών στα πλοία – επισκέφθηκαν το επίνειο του Πύργου για να κάνουν τα ψώνια τους από τα καταστήματα της περιοχής.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου εκατό τουριστικά λεωφορεία είχαν «κλείσει» γκρουπ τουριστών και από τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια, όπου μετέφεραν τους επισκέπτες στην Αρχαία Ολυμπία, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο και κάποιοι άλλοι έκαναν τη βόλτα τους στα μαγαζιά.

Οι δύο μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, άλλωστε είναι και οι μόνοι με τις περισσότερες αφίξεις κρουαζιέρων στο Λιμάνι του Κατακόλου (43 και 44 κρουαζιέρες αντίστοιχα) ενώ χθες ήταν η ημέρα που έφτασαν στο επίνειο του Πύργου τέσσερα συνολικά καράβια (Queen Elizabeth, Costa Magica, MSC Fantasia, Soleal).

Πηγή: patrisnews.com

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για