Ζάκυνθος: Αντίδραση από μικρούς και μεγάλους με περίπατο και ποδήλατα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο η χθεσινή, με εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη να διεκδικούν μια άλλη ποιότητα ζωής για τις πόλεις τους, με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερη ελευθερία κινήσεων για ποδηλάτες και πεζούς. Η ημέρα αυτή ανήκει στην γενικότερη δράση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», ενώ το φετινό σύνθημα ήταν: «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας».

Οι δράσεις στη Ζάκυνθο
Το Κέντρο Περιβαλλοντικός Εκπαίδευσης Λιθακιάς, η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργάνωσαν ποδηλατάδα στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου. Τα παιδιά επισκέφτηκαν το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη και τους έθεσαν ως κύριο αίτημα τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού, ενώ έλαβαν τις δεσμεύσεις τους ότι το έργο αυτό καθώς και η δημιουργία πεζοδρόμων, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας τους.
Στα πλαίσια των χθεσινών δράσεων, οι μαθητές του 1ου (Καραμπίνειου) Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε περίπατο που ξεκίνησε από το σχολείο τους στην Αγία Τριάδα, συνεχίστηκε προς το Αγγλικό Νεκροταφείο, το παλιό Υδραγωγείο στο Κρυονέρι και κατέληξε πάλι στο σχολείο.

 

podilatada zakinthos patratora

Πηγή: imerazante.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για