Ηλεία: Νέα “εβδομάδα παθών” στο ΤΕΙ Πύργου

Είμαστε ενημερωμένοι για το θέμα της γραμματείας του ΤΕΙ στον Πύργο και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Η απάντηση του κ.Κυριαζή ήταν λάθος εκ παραδρομής».

Με αυτή τη φράση προσπάθησε να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα το υπουργείο Παιδείας μετά την… ακούσια παραδοχή του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θ.Κυριαζή, ότι δεν είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα της υποστελεχωμένης γραμματείας στο ΤΕΙ ΔΟΕΤ & ΠΜ Πύργου.

Στέλεχος του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε πως «η αρμόδια υπηρεσία είναι ενήμερη για το θέμα και προσπαθεί να βρει μια λύση. Είναι δύσκολο τη δεδομένη στιγμή να βρεθεί προσωπικό, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υψώνει απαγορευτικό προς το παρόν. Στόχος μας είναι να βρούμε μια λύση ώστε να κερδίσουμε χρόνο και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε προτού τελειώσει η χρονιά».

Την ίδια στιγμή, στο κτίριο της οδού Ρήγα Φερραίου συρρέουν καθημερινά δεκάδες σπουδαστές μαζί με τους γονείς τους για να εγγραφούν, όμως η ταλαιπωρία που υφίστανται σε συνδυασμό με την έντονη φημολογία περί μεταφοράς του τμήματος στην Πάτρα, προκαλούν ανησυχία και σκεπτικισμό.

«Ηρθα στον Πύργο για να βρω σπίτι για την κόρη μου. Οι τιμές είναι λογικές, ενώ η αγορεά είναι σχετικά φτηνή. Δυστυχώς όμως έχουμε ταλαιπωρηθεί, διότι δεν βλέπω κάποιον να βοηθά και να συμβουλεύει πλην της κοπέλας που είναι security. Θέλω την καλή της διαμονή της κόρης μου εδώ, θέλω να παραμείνει, διότι ακούω και τις φήμες περί μεταφοράς στην Πάτρα, αλλά όχι με τα προβλήματα που βλέπω έως τώρα. Επίσης μου έκαναν αρνητικάη εντύπωση τα πολλά σκουπίδια. Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά η εικόνα δεν ήταν καθόλου θετική» δήλωσε ο κ.Ζουμπούλης από την Αρτα, ο οποίος ήρθε για την εγγραφή της κόρης του.

«Οι πρώτες μου αρνητικές εντυπώσεις ξεκίνησαν από τα τέλη καλοκαιριού, όταν ανακοινώθηκαν οι βάσεις. Αρχισα να ψάχνω πληροφορίες για το τμήμα, όμως δεν υπήρχε κάποιος να με συμβουλεύσει. Ανησυχώ αρκετά διότι αιωρούνται φήμες περί μεταφοράς του τμήματος στην Πάτρα, ενώ ήδη εχω βρει σπίτι στον Πύργο και οι δικοί μου παλεύουν εδώ και τρεις εβδομάδες για να εγκατασταθώ. Νιώθω ότι είμαστε στον αέρα δυστυχώς» δήλωσε η νεοεισαχθείσα σπουδάστρια Κεκιλία Ζεμπιλία.

Πηγή: patrisnews.com

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για