Ανδρέας Τζουραμάνης: «Ώρα για αλλαγή!»

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και οι συζητήσεις ιδιαίτερα στον προοδευτικό χώρο συνεχίζονται χωρίς απτά αποτελέσματα. Η παράταξη μας “Πρωτοβουλία για την Πάτρα” από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και ανακοίνωσε την εκ νέου κάθοδο της στις εκλογές, απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας σε όλους τους ενεργούς πολίτες της Πάτρας, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Θελήσαμε και εν πολλοίς καταφέραμε, να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αποτελούμενο από ανθρώπους που έχουν άποψη για την επόμενη μέρα της πόλης. Δεν κλείσαμε την πόρτα διαλόγου σε κανέναν. Ούτε σε κόμματα και πολιτικές κινήσεις που βρίσκονται στον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, αλλά φυσικά ούτε και σε εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. Συμμετείχαμε σε συζητήσεις στην προσπάθεια εύρεσης κοινού τόπου. Μόνες προϋποθέσεις, η πίστη στην προσπάθεια για μια καλύτερη Πάτρα και η αποδοχή βασικών κανόνων λειτουργίας μιας παράταξης, ώστε να αποφύγουμε την επανάληψη της καταστροφικής εμπειρίας Δημαρά. Δυστυχώς οι προσπάθειες δεν απέφεραν τα αναμενόμενα. Πρέπει κάποτε να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί ενώ υπήρχαν κοινές αντιλήψεις και απόψεις δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε.

Για εμάς πλέον οι συζητήσεις έλαβαν τέλος, ώρα για αλλαγή! Οι συνομιλητές μας μπορούν να συνεχίσουν τις ατέρμονες συζητήσεις. Να είμαστε όμως σοβαροί, οι δημότες έχουν προβλήματα και ουδόλως ενδιαφέρονται για τις ατελέσφορες συζητήσεις μας. Είναι σαφές πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην συγκρότηση ενός αξιόπιστου εναλλακτικού προγράμματος για την επίτευξη της αλλαγής στην πόλη. Τα προβλήματα είναι εδώ και περιμένουν χειροπιαστές και υλοποιήσιμες προτάσεις για την οριστική επίλυση τους.

Η αναπτυξιακή πορεία της πόλης, ιδιαιτέρως μετά την καταστροφική θητεία Δημαρά, δεν υφίσταται και απαιτείται συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την μηχανή της ανάπτυξης για την πόλη μας. Για αυτούς τους λόγους εμείς ως “Πρωτοβουλία για την Πάτρα” και προσωπικά εγώ, επαναλαμβάνουμε πως η κάθοδό μας στις εκλογές δεν γίνεται απλά και μόνο για την καταμέτρηση των δυνάμεών μας αλλά για να αποτελέσουμε τον πόλο συσπείρωσης των πολιτών εκείνων που απαιτούν την οριστική ρήξη με το κατεστημένο της πόλης και την αλλαγή ρότας της Πάτρας.

Όσο και αν τα κόμματα επιθυμούν να χειραγωγήσουν τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές εμείς θα συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο που χαράξαμε πριν 3,5 χρόνια όταν ιδρύσαμε, κόντρα στον κραταιό δικομματισμό, την μοναδική ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία για την Πάτρα”. Τα κόμματα τα αποδεχόμαστε ως πυλώνες της δημοκρατίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε τον εγκλωβισμό μας σε αυτά και ούτε θα ορίσουν τα επόμενα βήματα μας.

Συζητάμε με όλους στα πλαίσια ενός διαλόγου, τις σκοπιμότητες του οποίου εξήγησα παραπάνω, αλλά ποτέ δεν θα δεχτούμε να απεμπολήσουμε την ανεξαρτησία μας. Αναζητούμε συνεργάτες και συνομιλητές, όχι καθοδηγητές. Η πόλη χρειάζεται μια δημοτική αρχή που έχει δημοκρατικές εσωτερικές λειτουργίες και διαφάνεια στις όποιες κινήσεις της. Κι αυτό η “Πρωτοβουλία για την Πάτρα” το έχει κερδίσει με το παραπάνω στη συνείδηση των πολιτών.

Η πορεία μας δεν θα μπορούσε να εξαρτάται από χρίσματα και την υπόγεια στήριξη κομμάτων όπως κάνουν οι άλλες παρατάξεις και η Δημοτική Αρχή. Εμάς δεν μας κρατάει κανείς από το χέρι. Δεν θα ορίσει κανείς τους υποψηφίους του συνδυασμού μας παρά μόνο τα όργανα της παράταξης μας. Δεν θα ορίσουν τις διεκδικήσεις των Πατρινών για το θαλάσσιο μέτωπο ή τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας τα υπουργικά κονκλάβια και οι κομματικές γραμματείες στα οποία απολογούνται οι άλλες παρατάξεις και ο κ. Δημαράς. Την τύχη της πόλης και των δημοτών της, θα την ορίσουν οι ίδιοι οι πολίτες στις εκλογές. Κανείς άλλος!

Η Πάτρα της νέας εποχής δεν θα προκύψει με την ανακύκλωση παλιών νοοτροπιών αλλά θα γεννηθεί μέσα από την δημιουργική συνάντηση των πολιτών που σηκώθηκαν από τον καναπέ τους για να προσφέρουν. Μόνο έτσι θα πραγματωθεί το όραμα της παράταξής μας για μια Πάτρα |Αλλιώς! Και σε αυτό τον στόχο μας δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, όσο κι αν ήδη ορισμένοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν κάτω από τη μέση, ύπουλα και ανήθικα. Στις 18 Μαΐου θα πάρουν την απάντηση τους!

Ανδρέας Τζουραμάνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων – Επικεφαλής «Πρωτοβουλία για την Πάτρα»

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για