Στοιχεία - ΣΟΚ: 503 κιλλά σκουπίδια παράγει ετησίως κάθε Έλληνας και το 80% καταλήγει στις χωματερές!

Πάτρα: Εργασία επί 24ωρο στον Τομέα Καθαριότητας- 1 εκατομμύριο ευρώ επιπλέον το κόστος

Καθιέρωση 24ωρου ωραρίου λειτουργίας σε βάρδιες, για όλα τα Τμήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού με το σύνολο του προσωπικού τους καθημερινά, καθώς και λειτουργία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες για όλο το έτος, προτείνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας. Το θέμα αναμένεται να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης που θα γίνει εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών Διονύση Πλέσσα, θα προκληθεί δαπάνη στον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων από την απασχόληση του προσωπικού κατά τη νύχτα, τις Κυριακές και τις αργίες, το ύψος της οποίας υπολογίζεται σε ετήσια βάση περίπου στο ποσό του 1.096.500,00 ευρώ.

Πάντως παρατάξεις της Αντιπολίτευσης αναμένεται να θέσουν ζητήματα, όπως κατά πόσο έχει εξασφαλιστεί και από πού το συγκεκριμένο κονδύλι και πώς θα διασφαλίζεται ότι πράγματι οι εργαζόμενοι, ειδικά τα βράδια, θα τηρούν τα ωράρια που προβλέπονται.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος, η καθιέρωση της 24ώρης λειτουργίας της υπηρεσίας έχει στόχο να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πλέσσας επικαλείται, την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Με βάση την πρόταση της δημοτικής Αρχής το σύνολο του προσωπικού της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, θα απασχολείται σε τρεις βάρδιες, εντός των νομίμων ημερήσιων και εβδομαδιαίων ορίων απασχόλησης, όπως αυτές θα καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της Διεύθυνσης από τη Δημοτική Αρχή, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων.

Για την εργασία του Σαββάτου (ημέρα ανάπαυσης) δε θα χορηγείται αμοιβή αλλά θα χορηγείται, ως ημέρα ανάπαυσης, άλλη εργάσιμη ημέρα εντός της προσεχούς εβδομάδας, καθοριζόμενη από την Υπηρεσία.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για