Σφυροκοπούν οι ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος και στη Συρία (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αραβικά κράτη ενίσχυσαν τις αμερικανικές εναέριες δυνάμεις στις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων και θέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία όπως ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς, αμερικανός αξιωματούχος. Η πηγή αυτή που μίλησε υπό τον όρο να τηρηθεί η ανωνυμία του, αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια αραβικά κράτη συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ή να αναφέρει ποιο ρόλο είχαν κατά τις επιδρομές.

Όπως έγινε γνωστό η απόφαση για τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών σε συριακό έδαφος ελήφθη λίγες ώρες πριν την έναρξη των επιχειρήσεων από την Κεντρική Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση και είχε την έγκριση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε να αναφέρει ποιες περιοχές εντός της Συρίας επλήγησαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χτυπήθηκε η περιοχή Ράκα, η οποία χαρακτηρίζεται de facto ως το κέντρο της εξουσίας του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ. Οι στόχοι φέρονται να αφορούσαν την τροφοδοσία του Ισλαμικού Κράτους με όπλα.

Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές κατά των ακραίων ισλαμιστών ήταν οι πρώτες που έγιναν σε έδαφος της Συρίας από τη στιγμή της ανακοίνωσης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 10 Σεπτεμβρίου για την επέκταση των επιθέσεων κατά των ακραίων ισλαμιστών και εκτός Ιράκ.

Οι αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος έγιναν δε λίγες ώρες πριν μεταβεί ο πρόεδρος Ομπάμα στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα προσπαθήσει να συσπειρώσει περισσότερα έθνη στη συμμαχία που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τους τζιχαντιστές.

Οι αμερικανοί επιχειρούν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου σε μια προσπάθεια της Ουάσιγκτον να ενισχύσει τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις να σταματήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών και να ανακαταλάβουν εδάφη που έχουν περάσει στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι είχε ενημερωθεί από την Ουάσινγκτον για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος.

«Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο της Συρίας στα Ηνωμένα Εθνη ότι επρόκειτο να πλήξουν την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Αργότερα το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι από τις επιδρομές σε περισσότερους από 20 στόχους των τζιχαντιστών υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες» μεταξύ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για