Μεσολόγγι: Φωτογραφίες και βίντεο από την αρχαία πόλη της Αλίκυρνας

Η κατασκευή τμήματος της Ιόνιας οδού έχει σταματήσει στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου μιας εδώ και ενάμιση χρόνο οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια ολόκληρη αρχαία πόλη.

Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας, μία ολόκληρη αρχαία πολιτεία κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου, η οποία καλύπτει μια έκταση μεγαλύτερη των 25 στρεμμάτων και οι αρχαιολόγοι την χρονολογούν στον 4ο αιώνα Π.Χ. ενώ σε άλλο σημείο πιο ψηλά σε λόφο τα ευρήματα που έχουν βρεί τα χρονολογούν στον 8ο-9ο αιώνα Π.Χ.

Η σπουδαιότητα της ανασκαφής έφερε για δεύτερη φορά τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος ξεναγήθηκε στην ανασκαφή από την προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ολυμπία Βικάτου, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την πορεία των εργασιών.

Μετά την ενημέρωση ο κ. Χρυσοχοϊδης συζήτησε με τους αρχαιολόγους και τους κατασκευαστές του έργου τις λύσεις που προτείνονται από τις δυο πλευρές ώστε και ο χώρος να αναδειχτεί και κυρίως να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών για την Ιόνια Οδό.

Δείτε τις αποκλειστικές δηλώσεις του υπουργού στην κάμερα του Onairnews

arxaia poli_messolonghi 2

arxaia poli_messolonghi 4

arxaia poli_messolonghi 7

arxaia poli_messolonghi 8

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για