Απλήρωτοι οι 1.500 εκπαιδευτικοί της ενισχυτικής διδασκαλίας

Ζάκυνθος: Μεγάλη ζήτηση για το κοινωνικό φροντιστήριο

Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά δημοτικού προσφέρει αφιλοκερδώς ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών. Στόχος τους είναι να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ενισχυτικής διδασκαλίας, σε μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες αλλά και οικονομικά – κοινωνικά προβλήματα.

Βάσει της σχετικής πρόσκλησης προς τους γονείς, ξεκαθαρίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τους υποστηρικτικούς θεσμούς του δημόσιου σχολείου. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερόμενων είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση, προβλήματα υγείας κ.ά.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο κτίριο του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από 19:00΄ έως 20:00΄.

“Αλληλεγγύη και προσφορά”

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αναδείξει την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάγκη στήριξης της μαθητικής κοινότητας του νησιού. Ειδικά, σε μια εποχή που οι περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις τους ανάγκες.

Με δηλώσεις της στην εφημερίδα μας, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Έφη Λάζου επεσήμανε πως “επειδή κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι γονείς λόγω της οικονομικής κρίσης, θα υποστηρίξουμε τους μαθητές με τις γνώσεις και την εμπειρία μας”, ενώ προσθέτει “όλοι οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να διεκδικούν και να απαιτούν τη λειτουργία ενισχυτικών θεσμών και δομών στο χώρο του Δημόσιου Σχολείου με το διορισμό εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, στα Τμήματα ένταξης, στην παράλληλη στήριξη, στην ενισχυτική διδασκαλία”.

Πηγή: imerazante.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για