Αχαΐα: Καθάρισαν τις παραλίες του Ψαθόπυργου οι Patrinistas (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση τωνPATRINISTAS, «Καθαρίζουμε ότι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες», στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών 2014.

Δεκάδες συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου και συμμετείχαν χθες Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών 2014, στο καθαρισμό του λιμανιού και των ακτών του Ψαθοπύργου, από τα σκουπίδια που κάποιοι συμπολίτες μας «ξέχασαν» πίσω τους το καλοκαίρι. Στην δράση συμμετείχαν και αυτοδύτες που καθάρισαν υποβρύχια το λιμάνι.

patrinistas psathopirgos patratora10

patrinistas psathopirgos patratora patrinistas psathopirgos patratora7 patrinistas psathopirgos patratora8

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους – εθελοντές, τα παιδιά και ιδιαιτέρως του αυτοδύτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια στον καθαρισμό του λιμανιού και των ακτών του Ψαθοπύργου. Σε όλους τους συμμετέχοντες στην δραστηριότητα, απονεμήθηκε Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ψαθοπύργου.

patrinistas psathopirgos patratora3 patrinistas psathopirgos patratora6 patrinistas psathopirgos patratora9

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει, από το 1986 μέχρι σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και το βυθό πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων.Με την παράλληλη καταγραφή από τους εθελοντές των απορριμμάτων, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ρύπανσης.Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια. Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντόνισε την παγκόσμια αυτή δράση για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για