Βιντεοπαιχνίδι πολέμου με… αμερικάνικο στυλ, δημιούργησαν οι τζιχαντιστές (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Τα «όπλα» των αντιπάλων τους στο πεδίο της προπαγάνδας φαίνεται πως χρησιμοποιούν οι τζιχανιστές οι οποίοι δημιούργησαν ένα πολεμικό βιντεοπαιχνίδι σε… αμερικάνικα πρότυπα με σκοπό να προσελκύσουν άτομα και μάλιστα νεαρής ηλικίας.

Στο παιχνίδι, με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο «Grand Theft Auto», ο στόχος των παικτών είναι να καταστρέψουν τις ιρακινές και Αμερικανικές δυνάμεις.

Το βιντεοπαιχνίδι-προπαγάνδα έχει στόχο να «ανεβάσει το ηθικό των μουτζαχεντίν και να εκπαιδεύσει νέους και παιδιά για το πώς να πολεμούν τη Δύση και να σκορπούν τον τρόμο στις καρδιές όσων αντιτίθεται στο ισλαμικό κράτος» σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης του ισλαμικού Κράτους, όπως γράφουν τα αραβικά μέσα.

«Το περιεχόμενο περιλαμβάνει όλες τις στρατιωτικές τακτικές του οργανισμού ενάντια τους αντιπάλους του» δηλώνει το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο είναι γεμάτο με εκρήξεις και πυροβολισμούς ελεύθερων σκοπευτών. Οι χαρακτήρες αναφωνούν «Allah au Akbar» και όπως και στην πραγματική ζωή, σφάζουν και αποκεφαλίζουν τα θύματά τους και ανατινάζουν αυτοκίνητα.

Σε όλο το βίντεο, το λογότυπο των τζιχαντιστών εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Στα θέματα περιλαμβάνονται τζιχάντ και «η προθυμία για θυσία».

Ωστόσο, το βίντεο είναι αυτό ακριβώς που δείχνει – ένα τρέιλερ ενώ το πραγματικό παιχνίδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα σύντομα μετά το νέο προπαγανδιστικό υλικό με τίτλο «Flames of War», την χολυγουντιανή απάντηση των ισλαμιστών που απειλούν πως θα επιτεθούν στον Λευκό Οίκο και τα αμερικανικά στρατεύματα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για