«Κόκκινος» συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ- Επτά ύποπτοι τζιχαντιστές βρίσκονται σε στενό κλοιό στην Ελλάδα

Ανησυχία έχουν προκαλέσει απανωτά δημοσιεύματα για παρουσία τζιχαντιστών με επιθετική διάθεση στην Ευρώπη, ενώ, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται επτά άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή ή πρόθεση συμμετοχής σε δράσεις τζιχαντιστών.

Τα επτά αυτά άτομα που έχουν εντοπιστεί από τις ελληνικές Αρχές φέρονται να έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ταξιδέψουν στη Συρία, ενώ πέντε εξ αυτών φέρονται να επιχείρησαν να το κάνουν χωρίς επιτυχία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον δύο άτομα που βρίσκονταν στην Ελλάδα και μετέβησαν στις σπαρασσόμενες από το θρησκευτικό πόλεμο περιοχές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις.Επίσης, μία γυναίκα που μετέβη στη Συρία δεν έχει επιστρέψει εδώ και δύο μήνες.

Η επίσημη θέση των ελληνικών Αρχών είναι ότι δεν υπάρχει διαπιστωμένα πυρήνας τζιχαντιστών στη χώρα μας αλλά στα σύνορα υπάρχει επιφυλακή, προκειμένου να ελέγχονται άτομα που επιστρέφουν στην χώρα μας από τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι τζιχαντιστές.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για