Άραξος: Προς παραχώρηση έως και 50 χρόνια το αεροδρόμιο

Την «γλιτώνει» το αεροδρόμιο του Αράξου – Εκτός της λίστας του ΤΑΙΠΕΔ

Το τίμημα που θα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι αυτό που θα κρίνει την έκβαση του διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που αποκρατικοποιούνται.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνουν ότι οι υποψήφιοι, που παραμένουν στην κούρσα της διεκδίκησης, έχουν κριθεί, στο σύνολό τους, ότι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να αναλάβουν την λειτουργία των σημαντικότερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Τελικά στον διαγωνισμό παραμένουν τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια, αφού, όπως αναφέρει το euro2day.gr, εκτιμήθηκε ότι στην παρούσα φάση δεν υπήρχε ικανοποιητικό ενδιαφέρον για τα 7 επιπλέον αεροδρόμια που είχαν προστεθεί αρχικά.

Για τα επτά επιπλέον αεροδρόμια (Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου) προβλέπονταν ότι θα ήταν στη διακριτική ευχέρεια των ενδιαφερομένων να τα εντάξουν ή όχι στις ομάδες τους.

Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε, τελικώς, να μην εντάξει τους συγκεκριμένους αερολιμένες, οι οποίοι είναι από τους μικρότερους, σε καμία από τις δύο ομάδες.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για