Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Χριστόπουλου από την Ρ.Α.Π. σχετικά με την ΔΕΥΑΠ

Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Χριστόπουλου από την Ρ.Α.Π. σχετικά με την ΔΕΥΑΠ

Σε απάντηση του υποψήφιου Δημάρχου, εκλεκτού της μνημονιακής κυβέρνησης των κοινωνικών ερειπίων των κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλου και προς αποκατάσταση της αλήθειας θέτουμε υπ όψη των συμπολιτών μας τα εξής.

1)Η σύνταξη ενιαίου τιμολογίου στη νέα ΔΕΥΑΠ, το 2011, που προήλθε από τις ΔΕΥΑ των συνενωθέντων καποδιστριακών Δήμων ή των αντίστοιχων υπηρεσιών ύδρευσης, ήταν λειτουργική και νομική υποχρέωση του τότε Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, κ. Κοντοέ.

2) Η εναρμόνιση και ο εξορθολογισμός των έξι ριζικά διαφορετικών βασικών τιμολογίων και των δεκάδων ρουσφετολογικών εξαιρέσεων που αυτά περιελάμβαναν, αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα σύνθετη εργασία. Καταβλήθηκε συνειδητή προσπάθεια από τον κ. Κοντοέ και επιτεύχθηκε μείωση του τιμολογίου των χαμηλών καταναλώσεων, που κατά τεκμήριο πραγματοποιούνται από τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, και προοδευτική αύξηση στο τιμολόγιο των υψηλότερων καταναλώσεων. Εφαρμόστηκε δηλαδή πολιτική που πέραν της κοινωνικής είχε και φιλοπεριβαλλοντική διάσταση. Αυτός, προφανώς, είναι και ο λόγος που κανένας εκπρόσωπος καμίας δΔημοτικής παράταξης, ούτε και της δικής του, ΔΕΝ καταψήφισε την σχετική απόφαση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ.

Του συνιστούμε, λοιπόν, να διαθέτει λίγο περισσότερο από τον χρόνο του για μελέτη, αν διαθέτει ασθενή μνήμη, πριν εκτίθεται με ανακοινώσεις. Όσον αφορά τα περί αποτελεσματικότητας, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για πολλά, μεταξύ αυτών και για την δική του «αποτελεσματικότητα», όσο υπήρξε αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου. Αποτελεσματικότητα, που δεν αφορούσε βεβαίως τα προσωπικά του συμφέροντα ή της εταιρείας πρασίνου που την ίδια εποχή διατηρούσε. Αλλά αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων του και τις επιπτώσεις της στους συμπολίτες μας , γιατί αυτή μας αφορά. Που κατά τα φαινόμενα δεν ήταν τόσο επιτυχής αφού εξαναγκάσθηκε τότε σε παραίτηση χωρίς ποτέ να εξηγηθούν πειστικά στους πολίτες οι λόγοι.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για