Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

Η Οργάνωση Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, καταγγέλλει στον Πατραϊκό Λαό την ανερμάτιστη πολιτική του υπουργείου υγείας και της συγκυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Με τις εκβιαστικές ρυθμίσεις του νέου νόμου 4238/14, υποχρεώνονται όλοι οι υγειονομικοί να καταθέσουν σε ‘’χρόνο-ρεκόρ’’ 7 ημερών από την απόλυσή τους, την αίτηση-δήλωση παγίδα που τους εκβιάζει να αποδεχθούν την ‘’διαθεσιμότητα’’ τους και να τοποθετηθούν σε όποια θέση της 6ης ΥΠΕ επιθυμεί η διοίκηση! Παράλληλα τους αφαιρείται κάθε δικαίωμα διεκδίκησης των συμφερόντων τους από το προηγούμενο καθεστώς απασχόλησής τους.

Ταυτόχρονα οι γιατροί εκβιάζονται να κλείσουν τα ιατρεία τους με όποια δυσκολία συνεπάγεται αυτό, αλλά και όποια δυσμενή μεταβολή επέρχεται στο ασφαλιστικό τους καθεστώς. Η μεταβολή αυτή θα επηρεάσει στο άμεσο μέλλον και το καθεστώς συνταξιοδότησης όλων των γιατρών που θα αποδεχθούν να ενταχθούν στα ΠΕΔΥ.

Αυτές οι πονηρές ρυθμίσεις του νέου νόμου, δείχνουν πώς η συγκυβέρνηση επιθυμεί να ενταχθούν στο νέο δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας όσο το δυνατόν  λιγότεροι γιατροί, με σοβαρές συνέπειες στην περίθαλψη των ασθενών και ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων που εξυπηρετούντο από τις δομές του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει στον λαό της Αχαΐας αυτή την απαίσια τακτική που στραγγαλίζει και τους ασθενείς και τους υγειονομικούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενός συστήματος που λειτουργούσε στην χώρα μας από το 1938 και διέγραψε με μια μονοκονδυλιά ο σημερινός υπουργός υγείας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για