Αχαΐα: "Χρυσές" δουλειές για Ρομά -Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένων

Δυτική Αχαΐα: 62 συνταξιούχους είχαν εξαπατήσει οι εξωτερικοί συνεργάτες των ΕΛ.ΤΑ- Υπεξαίρεσαν χρήματα από συντάξεις και λογαριασμούς

Στις 62 ανέρχονται οι περιπτώσεις συνταξιούχων που έπεσαν θύματα της υπεξαίρεσης χρημάτων δυο εξωτερικών συνεργατών των ΕΛ.ΤΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Ειδικότερα μετά από καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών σύμφωνα με την οποία οι δύο άνδρες, οι οποίοι διατηρούν πρακτορεία στα Σαγέικα και στη Λακόπετρα Αχαΐας, υπεξαιρούν χρηματικά ποσά που προορίζονταν για την πληρωμή των συντάξεων, πραγματοποιήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δύο δράστες τον τελευταίο μήνα, μέσω των πρακτορείων τους, ως εξωτερικοί συνεργάτες των ΕΛ.ΤΑ., πλαστογραφούσαν τις υπογραφές των δικαιούχων- 62 άτομα- και υπεξαιρούσαν τα χρήματα των συντάξεων τους χωρίς να τα καταβάλλουν σε αυτούς.

Διαπιστώθηκε ακόμα πως δεν απέδιδαν τα χρήματα που είχαν εισπράξει για την πληρωμή λογαριασμών σε ιδρύματα κοινωνικής ωφέλειας παρακρατώντας τα παράνομα.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που υπεξαίρεσαν από τις συντάξεις εξήντα δύο δικαιούχων ανέρχεται στις 29.038,24 ευρώ, ενώ τα χρήματα που είχαν εισπράξει για την εξόφληση λογαριασμών ανέρχονται στις 7.369,13 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για