Το θρίλερ συνεχίζεται – Ούτε από τις Μαλδίβες πέρασε το μοιραίο Boeing

Διαψεύδουν οι Αρχές των Μαλδίβων ότι το Boeing της Malaisia Airlines πέταξε επάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα την ημέρα της εξαφάνισης του.

Το κουβάρι της υπόθεσης με το εξαφανισμένο Boeing περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο καθώς σε καθημερινή βάση έρχονται στο φως της δημοσιότητας καινούρια στοιχεία. Όπως για παράδειγμα εχθές όπου δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι κάτοικοι των Μαλδίβων είδαν το αεροπλάνο να περνάει από επάνω τους την ημέρα της εξαφάνισης του.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει εν τέλει, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Χισαμουντίν Χουσείν τόνισε ότι ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας των Μαλδίβων τον ενημέρωσε ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες «δεν είναι αληθείς».

Παράλληλα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τις Αρχές των Μαλδίβων που ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκε στα ραντάρ τους κανένα ίχνος του εξαφανισμένου αεροπλάνου της πτήσης ΜΗ370. Επίσης η αστυνομία των Μαλδίβων διενεργούσε έρευνα από εχθές το βράδυ αναφορικά με το επίμαχο δημοσίευμα τοπικού ιστότοπου, το οποίο επικεντρωνόταν στις μαρτυρίες των κατοίκων του απομονωμένου νησιού του αρχιπελάγους Κούβα Χουβαντού οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι είδαν ένα «μεγάλο αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό υψόμετρο» στις 8 Μαρτίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο καθώς «τα στρατιωτικά ραντάρ της χώρας δεν εντόπισαν κανένα ίχνος της πτήσης ΜΗ370». Επίσης «αναλύθηκαν» και τα στοιχεία από τα ραντάρ των πολιτικών αεροδρομίων και δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του εξαφανισμένου Boeing.

Οι έρευνες συνεχίζονται για 11 ημέρα χωρίς κανένα ίχνος του αεροπλάνου ενώ η επιχείρηση αναζήτησης έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Κίνας – Μαλαισίας. Το Πεκίνο έχει ζητήσει επανειλημμένα ζητήσει από τη μαλαισιανή πλευρά να φροντίσει περισσότερο τους συγγενείς των κινέζων επιβατών και να τους κρατά ενήμερους.

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι το Boeing εισήλθε στον εναέριο χώρο της Κίνας.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για