Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Χριστόπουλου από την Ρ.Α.Π. σχετικά με την ΔΕΥΑΠ

Ρ.Α.Π.: Απάντηση σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δια του επικεφαλής της Κώστα Πελετίδη

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης και του επικεφαλής της Κώστα Πελετίδη και προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τα εξής:

1) Επί των ημερών προεδρίας στη ΔΕΥΑΠ του μέλους της Δημοτικής μας παράταξης Νίκου Κοντοέ που διήρκεσε για ένα μόλις χρόνο, από 20/1/2011 έως 5/3/2012, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 4500 ρυθμίσεις και επαναριθμήσεις οφειλών με την σύμφωνη, μετά από διάλογο, γνώμη όλων των καταναλωτών χωρίς εξαιρέσεις ή διακρίσεις. Σε δόσεις που έφθαναν τις δέκα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, προφανούς αδυναμίας, σε αρκετά περισσότερες.

Πραγματοποιήθηκαν δηλαδή οι περισσότεροι διακανονισμοί και μεγαλύτερης διάρκειας από ιδρύσεως της ΔΕΥΑΠ.

Τα στοιχεία είναι επίσημα και προκύπτουν από τα τηρούμενα αρχεία στη ΔΕΥΑΠ.

2) Την ίδια εποχή, επειδή, σύμφωνα με το νόμο 1069/80 που καθόριζε τη λειτουργία των ΔΕΥΑ, δεν προβλεπόταν θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου, ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ εισηγήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο τη λήψη ομόφωνης απόφασης που να ζητά να ψηφιστεί από τη Βουλή διάταξη που να επιτρέπει τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου. Παρουσίασε μάλιστα σχέδιο διάταξης που εκπονήθηκε από τη νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ.

Δυστυχώς την πρόταση καταψήφισε τότε ο κ. Πελετίδης και η Λαϊκή Συσπείρωση από κοινού με τον εκλεκτό της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου κ. Χριστόπουλο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

3) Αυτό το σχέδιο νόμου, εστάλη στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλο και πραγματοποιήθηκε σχετική ερώτηση και πρόταση στη Βουλή. Κατά τη συζήτηση ο τότε αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει τη σχετική διάταξη σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο. Έτσι, προέκυψε ο νόμος 4071/2012 που επιτρέπει στις ΔΕΥΑ όλων των πόλεων της χώρας τη θέσπιση πλέον κοινωνικού τιμολογίου.

Τα ανωτέρω προκύπτουν από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής.

Οι συμπολίτες μας ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Κατά τα άλλα, απλώς μας λυπεί η υιοθέτηση της γκρίζας πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν αρμόζει στις πολιτικές αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Γι αυτό δεν θα ακολουθήσουμε. Προτάσσουμε την αντιπαράθεση επιχειρημάτων και προγραμματικών θέσεων που επιτρέπει συγκλίσεις, αναγκαίες για την υπεράσπιση των αναγκών του κόσμου της εργασίας. Θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα της Αριστεράς που έχει απόλυτη ανάγκη η κοινωνία ιδίως στις μέρες του κοινωνικού μεσαίωνα που όλοι μας βιώνουμε.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για