Αιγιάλεια: Κ. Παπακωνσταντίνου «Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε τον ΧΥΤΑ Παπανικολού»

Σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Γ. Παπακωνσταντίνου Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας επισημαίνει: «Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του δημοτικού κατεστημένου ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον «ΧΥΤΑ Παπανικολού».

Οι μεν «δημαρχιακοί» έπαιξαν το ρόλο του σκληρού ρεαλιστή και επικύρωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν. Οι άλλοι, από συνυπεύθυνοι για το έργο, προσπάθησαν να παίξουν το ρόλο του υποστηρικτή των κατοίκων!

Είδαμε εκείνους που χωροθέτησαν ή στήριξαν το έργο να εμφανίζονται ως αγωνιστές κατά του ΧΥΤΑ για να κερδίσουν την εύνοια των παρευρισκόμενων! Είδαμε τον βασικό υπεύθυνο για το αδιέξοδο στη διαχείριση απορριμμάτων να εμφανίζεται ως «λύση» μόνο και μόνο επειδή είναι, πλέον, αντίπαλος του «Στάθη» – ενώ είναι σαφές ότι θα υλοποιήσει το έργο!

Στο τέλος, μετά από τρεις ώρες εξαντλητικής παράστασης, τέθηκαν δύο προτάσεις διατυπωμένες έτσι, ώστε να μη θίγουν τα δύο «καυτά» ζητήματα: καμία δεν απέκλεισε τη λειτουργία ΧΥΤΑ στην «Παπανικολού», καμία δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη της άμεσης εφαρμογής προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων.

Εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτό το θλιβερό αγώνα των ενόχων να επωφεληθούν – ακόμη και τώρα – από την αγωνία των κατοίκων. Η θέση μας είναι απλή και σαφής: οι λόγοι που κάνουν ακατάλληλο τον «ΧΥΤΑ Παπανικολού» δεν διορθώνονται με μελέτες.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε τον ΧΥΤΑ εκεί είτε αυτός ολοκληρωθεί ή όχι. Ταυτόχρονα, από την πρώτη μέρα, θα θέσουμε τη βάση μιας ολοκληρωμένης μακροχρόνιας λύσης στη διαχείριση απορριμμάτων με συμμετοχή και ευθύνη όλων των Δημοτών. Χάσαμε πολλά χρόνια περιμένοντας».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για