Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας στη Χελωνοσπηλιά και στο χωριό του Κολοκοτρώνη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων για των εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, προχθές Κυριακή 16 Μαρτίου, τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, συμμετείχαν παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων και ο Σύλλογος Λυκουριωτών στη Χελωνοσπηλιά.

Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθος κόσμου για το πρώτο επίσημο επαναστατικό γεγονός των Ελλήνων κατά των Τούρκων στις 16 Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, παραδοσιακοί χοροί, ομιλία από των πρόεδρο Λυκουριωτών και αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων.

pankalavritinos spiti kolokotroni 3

Οι χορευτές του Παγκαλαβρυτινού με τις παραδοσιακές φορεσιές, τις κουμπούρες τους που άστραψαν, και τα Κολοκοτρωνέϊκα τραγούδια μετέφεραν νοερά όλους τους συμμετέχοντες, σε χρόνους ένδοξους προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας και καταχειροκροτήθηκαν !

Ο δήμος Καλαβρύτων, αλλά και ο Σύλλογος Λυκουριωτών με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωκράτη Μούσιο, είχαν φροντίσει για την κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η εβδομήνταμελής αντιπροσωπία του Παγκαλαβρυτινού, αναχώρησε για το Λιμποβίτσι, επίσκεψη – προσκύνημα, στο αγέρωχο χωριό των Κολοκοτρώνεων.

pankalavritinos spiti kolokotroni 1

Μπροστά στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου σ. δάσκαλος, Παναγιώτης Κωστόπουλο, μίλησε για την ιστορία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του, ενώ ο πρόεδρος Αθανάσιος Φραντζής κατέθεσε στεφάνη στο ηρώο του ελευθερωτή του γένους.

Στη συνέχεια, μέσω Στεμνίτσας, οι Καλαβρυτινοί της Πάτρας, έφτασαν στην Δημητσάνα. Γευμάτισαν και επισκέφτηκαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού, όπως το σπίτι που έζησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και τους μπαρουτόμυλους.

Αργά το απόγευμα, πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα, να προετοιμάσουν την επόμενη επετειακή εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Αγορά Αργύρη».

pankalavritinos spiti kolokotroni 2 pankalavritinos spiti kolokotroni 4 pankalavritinos spiti kolokotroni 5

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για