Αχαϊα: Καρε καρέ η σύλληψη της σπείρας των διακινητών χασίς στα διόδια (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και ιδιαίτερα κάνναβης, από την Αλβανία στη Χώρα μας και στη συνέχεια σε Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαρθρώθηκε από το ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ.

Συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 17-03-2014 και μετά από πολυήμερη έρευνα, ακινητοποιήθηκε στα διόδια ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, με την συνδρομή Αστυνομικών της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., φορτηγό αυτοκίνητο ψυγείο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης βάρους χιλίων εννιακοσίων εξήντα εννέα κιλών και επτακοσίων ογδόντα πέντε γραμμαρίων (1.969.785) εντός 1.243 ανισοβαρών συσκευασιών. Η κάνναβη ήταν συσκευασμένη σε ασκούς μεταφοράς οίνου. Η αξία ανέρχεται στο ύψος των 20.000.000 €, ενώ σε αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή του Π. Φαλήρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 81,320 κιλών και αξίας 815.000 €.

Επίσης βρέθηκαν 600 ασκοί μεταφοράς και αποθήκευσης οίνου στην κατοικία του εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μέρους της κατασχεθείσας ποσότητας στο εξωτερικό.

Συνελήφθησαν 7 άτομα Αλβανικής υπηκοότητας και κατασχέθηκαν δύο οχήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η κατασχεθείσα ποσότητα είχε μεταφερθεί με άγνωστο σκάφος από την Αλβανία, στο οποίο επέβαιναν οι 3 εκ των συλληφθέντων. Η ποσότητα εκφορτώθηκε σε ερημική ακτή του Ν. Αχαίας, απ’ όπου οι συλληφθέντες την παρέλαβαν για να την μεταφέρουν σε περιοχή της Αττικής.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για