«Πρωτοβουλία για την Πάτρα»: Επίσκεψη στην Δημοτική Κοινότητα Ρίου – Ολοκληρώθηκε η δράση «Δίπλα στο δημότη»

Με την επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Ρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επισκέψεων της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες Καλλικρατικού δήμου Πατρέων. Το πολυπληθές κλιμάκιο της «Πρωτοβουλίας» υποδέχθηκαν την Κυριακή το πρωί στο δημοτικό κατάστημα ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μιχάλης Σπυρόπουλος, και τα μέλη του Συμβουλίου Ανδρομάχη Ιωσηφίδη- Κρομμύδα, Πασχάλης Διμπέλο και Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος. Παρών στην συνάντηση ήταν επίσης ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελοκάμπου κ. Γιάννης Κανελλόπουλος.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Ρίου και γίναμε μάρτυρες των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους, εξαιτίας της πλήρους απαξίωσης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, που δείχνει να βρίσκεται «εν υπνώσει» όσον αφορά την επίλυση των απλών ζητημάτων.

protoboulia gia tin patra rio patratora1

Τα κυριότερα θέματα της Κοινότητας είναι τα εξής:

• Η πλημμελής υδροδότηση των σπιτιών, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόβλημα είναι σοβαρό σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι το αποδίδουν σε άντληση μεγάλων ποσοτήτων νερού για την άρδευση καλλιεργειών. Όπως τονίστηκε απ’ όλα τα μέλη του Συμβουλίου δεν γίνεται σωστή διαχείριση, ενώ παρά τις συνεχείς οχλήσεις του προς τη δημοτική αρχή, τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα.

• Επίσης η παραλιακή ζώνη, η κατασκευή πεζοδρομίων και διαχείριση της κυκλοφορίας στην οδό Ποσειδώνος είναι ένα ακόμα αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα θέτουν και θέμα αξιοποίησης του χώρου απέναντι από το Κάμπινγκ για την νόμιμη λειτουργία του ως χώρου παρκινγκ.

• Πρόβλημα υπάρχει και με τον κορεσμό του Νεκροταφείου, για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία νέου, την στιγμή που δεν υπάρχουν θέσεις για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής

• Η σχολική στέγη είναι ένα ακόμα θέμα που θέτουν οι κάτοικοι, οι οποίοι ζητούν την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου, σε χώρο που είναι εξασφαλισμένος για αυτό το σκοπό, στον Καστελόκαμπο, καθώς και την ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση Λυκείου.

• Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κοινότητα του Ρίου είναι έντονο, καθώς οι δρόμοι δεν ήταν σχεδιασμένοι για να δεχθούν το σημερινό κυκλοφοριακό φόρτο, ενώ οι κάτοικοι θέτουν επιτακτικά την εφαρμογή του σχεδίου πόλης.

• Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται με την ρίψη κλαδιών και μπαζών σε διάφορα σημεία της κοινότητας, γεγονός που επιτείνει η έλλειψη ειδικών μηχανημάτων για τον τεμαχισμό των κλαδιών και την μεταφορά τους στην Ξερόλακκα αλλά και η πλημμελής αστυνόμευση στην περιοχή, που εντείνει τα φαινόμενα αυθαιρεσίας.

Εν κατακλείδι τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ρίου επεσήμαναν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ένταξη του Ρίου στον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να εξυπηρετηθούν πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου στο κέντρο της πόλης ή στην άλλη μεριά της Πάτρας, τη στιγμή που θα μπορούσαν να εξυπηρετούνται στο δημοτικό κατάστημα της περιοχής, αν είχαν αποκεντρωθεί κάποιες υπηρεσίες.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων της Δημοτικής Κοινότητας Ρίου στα αρμόδια θεσμικά όργανα, επισημαίνοντας ότι ειδικά το θέμα του νερού αποτελεί αδήριτη υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής για την επίλυσή του.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για