Δ. Ελλάδα: Στον Εισαγγελέα πρώην Διοικητές Νοσοκομείων για κακοδιαχείριση

«Λουκέτο» Τετάρτη και Πέμπτη στα Νοσοκομεία λόγω 48ωρης απεργίας

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Για να μην έρθει και η δική μας «η σειρά» όπως χαρακτηριστικά λέει η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μάλιστα μιλούν με σκληρή γλώσσα για όσα σχεδιάζονται: “η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα”.

Γιατροί και εργαζόμενοι προβλέπουν ότι με το νέο σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων θα λάβει φύλλο πορείας προς την έξοδο από το δημόσιο.

Στο μεταξύ για συνθήκες …πολέμου στις εφημερίες μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων κάνουν λόγο οι γιατροί του Ευαγγελισμού. Όπως σημειώνει η πενταμελής επιτροπής των γιατρών: “Το κλείσιμο των δημόσιων δομών της Π.Φ.Υ. και το κλείσιμο νοσοκομείων θα φέρει σε απόγνωση τα νοσοκομεία, ιδίως τα μεγάλα με ότι αυτό συνεπάγεται πρώτα για τους ασθενείς και μετά για τους υγειονομικούς. Τρανή επιβεβαίωση που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι τελευταίες γενικές εφημερίες.

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους χίλιους ανά εφημερία και από αυτούς εισάγονται κάθε φορά 150 με 180 περίπου. Όμως, στην πραγματικότητα οι εξεταζόμενοι είναι πολλαπλάσιοι από τους καταγεγραμμένους!”

Κατά τους γιατρούς η αναμονή φθάνει και ξεπερνά τις 4 ώρες στα επείγοντα.

“Την ώρα που ανοίγει η γενική εφημερία και για τις πρώτες ώρες υπάρχει μαζική προσέλευση και έχει πιστοποιηθεί καταγραφή ασθενών ένας ανά τριάντα δευτερόλεπτα” λένε χαρακτηριστικά.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για