Εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας της εθνικής οδού στην Καλλιθέα μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο της κατολίσθησης

Εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας της εθνικής οδού στην Καλλιθέα μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο της κατολίσθησης

Συνεχίζουν τις εργασίες για προσωρινή αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Πατρών – Τριπόλεως «πρώην 111», στο ύψος της Καλλιθέας Π.Ε. Αχαΐας, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά την κατολίσθηση που έχει υποστεί το σημείο.

Στόχος είναι να αποδοθεί άμεσα προς πλήρη χρήση ο δρόμος στους πολίτες, μέχρι να ολοκληρωθεί το κατολισθητικό φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί στην περιοχή και να προχωρήσει η οριστική λύση σταθεροποίησης του εδάφους μετά και την εκπόνηση της γεωτεχνικής έρευνας και της μελέτης ευστάθειας του πρανούς.

Την περασμένη εβδομάδα στο σημείο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ενώ σήμερα έκαναν αυτοψία στο χώρο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νικόλαος Υφαντής και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

«Οι Τεχνικές Υπηρεσίες βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων και προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν. Περιμένουμε όμως να ολοκληρωθεί πλήρως το φαινόμενο προκειμένου να γίνουν και οι ουσιαστικές παρεμβάσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής επεσήμανε πως «οι Υπηρεσίες μας παρακολουθούν στενά το φαινόμενο αλλά και τις προσωρινές εργασίες που γίνονται, κλείνοντας κατά το ήμισυ το δρόμο, ώστε να μην δημιουργείται και πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς. Αναμένουμε πλέον τις γεωτεχνικές μελέτες οι οποίες και θα μας υποδείξουν και την τελική λύση μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο της κατολίσθησης που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Να σημειωθεί πως παράλληλα με τις εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της βατότητας, γίνεται καθαρισμός των φρεατίων και των αγωγών που αποστραγγίζουν τα όμβρια ύδατα της Εθνικής Οδού για να εξασφαλιστεί η απορροή τους στο κατάλληλο σημείο.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για