Πάτρα-Τώρα: Ψήφισμα για την διαθεσιμότητα κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση: Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Μετράμε αντίστροφα 5 ημέρες πριν την απόλυση» και «Σήμερα εμείς αύριο εσείς όλοι μαζί μπορούμε», αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, παρίσταται στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι καθηγητές επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας αναμένεται να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης. Το θέμα τέθηκε προς ψήφιση με την μορφή του επείγοντος εκτός ημερησίας διατάξεως.

kathigites dimotiko simvoulio patras patratora1 kathigites dimotiko simvoulio patras patratora2

Πρώτη Ενημέρωση: Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας θα παραστούν στις 3 το μεσημέρι τα μέλη της Α’  ΕΛΜΕ Αχαΐας προκειμένου να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους.

Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα του Ν. Αχαΐας και το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλουμε:

1. Την αναίτια, άδικη, ακατανόητη, ατεκμηρίωτη και απαράδεκτη κατάργηση 49 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, σε εφαρμογή του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013, που είχε σαν συνέπεια να τεθούν σε 8μηνη διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικοί Τεχνικών Ειδικοτήτων

2. Την αυθαίρετη και χωρίς τεκμηρίωση κατάργηση από το Νέο Λύκειο των τομέων και ειδικοτήτων στις οποίες δίδασκαν 2500 καθηγητές.

3. Την ανεύθυνη, πρόχειρη, αναποτελεσματική και εις βάρος των μαθητών μας, κάλυψη πάγιων και γνωστών εκπαιδευτικών αναγκών για το τρέχον σχολικό έτος στους τομείς και τις ειδικότητες που μέχρι τον Ιούνιο του 2013 διδάσκαμε εμείς με ωρομίσθιους και μάλιστα χωρίς πλήρη προσόντα οι περισσότεροι.

4. Τον εμπαιγμό αυτούς τους 8 μήνες της διαθεσιμότητας κατά τους οποίους, οι ψευδείς δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας παραπλανούσαν την κοινή γνώμη ότι δήθεν οι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις.

5. Την ανικανότητα λόγω άγνοιας ή σκοπιμότητας του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και του Υπουργείου Παιδείας και Yγείας, να οργανώσουν και να προγραμματίσουν την κινητικότητά μας, αφού επιμένουν στην κατάργηση των τομέων και ειδικοτήτων από την επαγγελματική εκπαίδευση.

 Πιο συγκεκριμένα:

• Καθυστέρησαν να προκηρύξουν θέσεις κινητικότητας

• Δεν έχουν μέχρι σήμερα 17 Μαρτίου 2014 προκηρύξει όλες τις νομοθετημένες θέσεις κινητικότητας

• Αποτελέσματα των προκηρύξεων έχουμε μόνο για 170 εκπαιδευτικούς με 2η ειδικότητα

• Υπάρχουν ειδικότητες για τις οποίες δεν έχει προκηρυχθεί καμία θέση

• Η κατανομή των θέσεων στους φορείς υποδοχής έγινε χωρίς καμία δημοσιευμένη και επίσημη μελέτη

• Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε 182 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών που δήθεν απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, ενώ απαιτούσαν πτυχία κατώτερης βαθμίδας

• Σήμερα, 5 ημέρες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας, κανείς δεν έχει τοποθετηθεί πουθενά και κινδυνεύουμε με απόλυση με ό,τι συνεπάγεται για τους εκπαιδευτικούς, τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση και το νέο εργασιακό τοπίο στο δημόσιο.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους ζητάμε:

1. Να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός.

2. Να προκηρυχθούν πριν τις 21 Μαρτίου οι ήδη νομοθετημένες 200 εκπαιδευτικές και 125 διοικητικές θέσεις στα ΔΙΕΚ.

3. Να τροποποιηθεί εγκαίρως η προκήρυξη που αφορά στις 182 θέσεις ΔΕ Β. Νοσηλευτών στο Υπουργείο Υγείας και να γίνουν ΠΕ και ΤΕ όπως πρέπει.

4. Να συνεχιστεί η καταβολή των αποδοχών σε όλους και μέχρι την οριστική τοποθέτηση όλων σε νέες οργανικές θέσεις.

5. Να αναθεωρηθεί η διάλυση της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης και η μετατροπή της σταδιακά σε απλή Κατάρτιση, ελεγχόμενη κυρίως από ιδιωτικά συμφέροντα.

6. Να τηρήσει ο Υπουργός Παιδείας τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του πως δε θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός.

7. Τέλος καλούμε όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες, και τους υποψήφιους δημάρχους του Νομού μας, να είναι μαζί στις κινητοποιήσεις μας, ώστε η Κυβέρνηση και η Βουλή να αναγκαστεί να αναθεωρήσει την τακτική της και τους στόχους της.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για