ΕΠΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: «Προσβάσιμο» από σήμερα το Πρόγραμμα για πρόσληψη 10.000 ανέργων

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ανοίγει σήμερα. Αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων με 54 εκατ. ευρώ για θέσεις εργασίας για άτομα από 30 έως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα.

Το πρόγραμμα αφορά απασχόληση για 12 μήνες, επιδοτώντας με 450 ευρώ τις επιχειρήσεις, οι οποίες για να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Η επιδότηση θα καλύπτει μέρος του μισθού και δεν θα αποτελεί την τελική αμοιβή. Ουσιαστικά η επιχείρηση θα προσθέτει το υπόλοιπο ποσό για να καλύψει τη διαφορά για το μισθό που θα διαμορφώνεται βάσει των όσων προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία. Για να επωφεληθούν από το πρόγραμμα οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν συμπληρώσει το επαγγελματικό τους προφίλ.

Όσο για τις επιχειρήσεις, για να μετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους το τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης, ενώ δεν μπορούν να μετάσχουν όσες το ίδιο διάστημα έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Στο πρόγραμμα δεν υπάγονται επίσης:

Δημόσιες επιχειρήσεις Νυχτερινά κέντρα Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης (security)Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων (telemarketing)Εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τουςΕπιχειρήσεις για τα υποκαταστήματα και γραφεία τους στο εξωτερικόΕξωχώριες εταιρείες ΚΤΕΛ Σύλλογοι και σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότηταΕπιχειρήσεις που δε διαθέτουν έδρα αλλά ως έδρα είναι το σπίτι του εργοδότηΕπιχειρήσεις που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από κρατικές ενισχύσειςΕπιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται προβληματικέςΕπιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας και στην παραγωγή γεωργικών προϊόντωνΕπιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση ή αλλαγή νομική μορφής υπό τον όρο ότι θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για