Αναδρομικός φόρος 50% σε όσους πούλησαν σπίτι

Αναδρομικός φόρος 50% σε όσους πούλησαν σπίτι

Από άγνοια ή «άνωθεν εντολές» εφοριακοί υπάλληλοι στήνουν στο απόσπασμα όσους πούλησαν σπίτι και δεν φορολογήθηκαν ως εταιρείες!

Στο υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψαν έναν άλλο τρόπο για να εισπράξουν: βάζουν ελεγκτές να επιβάλλουν φόρους και πρόστιμα σε ότι ακίνητο βλέπουν ότι πουλήθηκε την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Αν και είναι ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης για αδιευκρίνιστους λόγους η πολιτική ηγεσία αποφεύγει να εκδώσει εδώ και χρόνια σαφείς γραπτές οδηγίες, παρά τα ερωτήματα που φτάνουν από τα κέντρα ελέγχου των φυσικών προσώπων.

Στη μανία τους να φορολογήσουν οι ελεγκτές βρίσκουν πάτημα σε μια ασαφή διάταξη που προϋπήρχε του Φόρου Υπεραξίας και δεν αφορούσε τα φυσικά πρόσωπα αλλά τα νομικά (επιχειρήσεις). Μέσα στη σύγχυση υποστηρίζουν ότι όσοι ιδιώτες πούλησαν σπίτια στο παρελθόν θα έπρεπε να είχαν δηλώσει στο Ε1 τα χρήματα που εισέπραξαν ως κέρδος από επιχείρηση και όχι ως χρηματικό εισόδημα από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, όπως κάθε απλός πολίτης έκανε για να καλύψει μελλοντικά «πόθεν έσχες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για