«Πρωτοβουλία για την Πάτρα»: Περιβαλλοντικό Πάρκο στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας

«Πρωτοβουλία για την Πάτρα»: Περιβαλλοντικό Πάρκο στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας

Την πρόταση της «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» για την δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, παρουσίασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης στο πλαίσιο του «3ου Forum Ενέργειας» που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Ειδικότερα ο κ. Τζουραμάνης επεσήμανε ότι η αξιοποίηση του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας αποτελεί «ένα σημαντικό ζήτημα της πόλης μας το οποίο δεν έχει κλείσει και θα κληθούν οι παρατάξεις να τοποθετηθούν ευθαρσώς για το ποια είναι η πρότασή τους.

protoboulia gia tin patra patratora

Και πρόσθεσε: «Αφού υπάρξει αρχικά η χωροθέτηση Σ.Μ.Α και ακολούθως η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας κλείνει οριστικά. Δεν αρκεί όμως αυτό. Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου στα πρότυπα άλλων χωρών».

«Πρωτοβουλία για την Πάτρα»: Περιβαλλοντικό Πάρκο στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας

Η πρόταση της «Πρωτοβουλία για την Πάτρα», όπως την παρουσίασε ο κ. Τζουραμάνης εδράζεται σε τρεις άξονες:

1. Δημιουργία ενός πάρκου στον χώρο υγειονομικής ταφής, το οποίο θα γίνει πόλος έλξης τουριστών. Μιλάμε για ένα χώρο πρασίνου, που θα περιλαμβάνει χώρους για περπάτημα και ποδηλασία, ένα χώρο ελεύθερης εισόδου για τους δημότες και ένα χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται η τοπική χλωρίδα και θα αποτελεί τον πνεύμονα της πόλης αντίστοιχο του Δασυλλίου σε μια πλευρά της πόλης που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η τουριστική αξιοποίηση του, είναι κάτι που αφορά τον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου για την ανάδειξη πόλων έλξης για όσους επισκέπτονται την πόλη μας.

2. Δημιουργία χώρων ανακύκλωσης ελαστικών, πράσινων σημείων για την συλλογή και την ανακύκλωση οικιακών συσκευών και αντικειμένων όπως ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα κατά τα πρότυπα σχεδιαζόμενων προγραμμάτων πόλεων, όπως η Θεσσαλονίκη.

3. Δημιουργία ενός συστήματος εκμετάλλευσης του μεθανίου που παράγεται από τους λόφους σκουπιδιών ( θα έχουν καλυφθεί με χώμα δημιουργώντας λόφους). Πρόθεση μας είναι το μεθάνιο να παρέχεται στις κοντινές κατοικίες, ανταποδοτικά προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για