Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις και μειώσεις"

Άκαρπη η συνάντηση Μητσοτάκη-Τρόικας: Σε απολύσεις εμμένουν οι δανειστές

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τους επικεφαλής της Τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στον καθορισμό συγκεκριμένου αριθμού απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων για το 2015, κάτι που απορρίπτει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, με κύρια αιχμή τον νόμο για τη διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου». Ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι «είμαστε σε ένα σημείο, όπου εμείς ζητούμε ποιοτικές αλλαγές και όχι άλλους ποσοτικούς στόχους».

Από την πλευρά του, έτερο κυβερνητικό στέλεχος, παρέπεμψε ουσιαστικά σε «ανώτερο επίπεδο» τις αποφάσεις σχετικά με την απαίτηση της Τρόικας για πρόσθετες απολύσεις το 2015, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει συνολική διαπραγμάτευση. Εμείς, ως υπουργείο, έχουμε συμφωνήσει με την Τρόικα στο 80%».

Αυτήν την ώρα, είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της Τρόικας, στην οποία, εκτός από τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, οι επικεφαλής των δανειστών έχουν εγείρει απαιτήσεις και για κατάργηση των τριετιών, για δικαίωμα lock out των εργοδοτών και για απεργιακές κινητοποιήσεις μόνον μέσω της απόλυτης πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για