Δ. Τριανταφυλλόπουλος: «Ζωτικής σημασίας για την ΕΒΟ οι νέες παραγγελίες και το Αμερικάνικο Διαμετακομιστικό Κέντρο στο Αίγιο»

Την αισιοδοξία του ότι «η ΕΑΣ Αιγίου (πρώην ΕΒΟ) θα ξεπεράσει την κρίσιμη καμπή που διέρχεται ως προς την απρόσκοπτη λειτουργία της και υπό το επίφοβο απειλητικό βλέμμα της Τρόϊκας που επιμένει σε λουκέτο τς Εταιρείας Αμυντικών Συστημάτων» εκφράζει ο Αχαιός Πολιτευτής της Ν.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά και τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που επετεύχθη μεταξύ αυτών και της Αμερικανικής Εταιρείας «ATK» ,κατόπιν σοβαρών προσπαθειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Υπ. Βουλευτής – που από το 2012 είχε καθημερινή επαφή με το ΥΕΘΑ για την τύχη των ΕΑΣ και ειδικότερα για το μέλλον του εργοστασίου στο Αίγιο – υπογραμμίζει τη χρησιμότητα της νέας συμπαραγωγής 100.000 περίπου πυρομαχικών μάχης και άνω των 10.000 πυρομαχικών ασκήσεων για τα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα «Απάτσι» ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ,αλλά και της συμφωνίας της «ATK» με την Αμερικανική Κυβέρνηση για την παραγωγή των βλημάτων για τις ανάγκες της Αμερικανικής Αεροπορίας,που συνολικά έχουν χρονοδιάγραμμα μισού έτους.

«Θετικές και προσοδοφόρες» χαρακτηρίζει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος και τις διαφαινόμενες μελλοντικές παραγγελίες συμπαραγωγής πυρομαχικών και μεταλλικών μερών όπλων για τη διεθνή αγορά και προώθησή τους στις ΗΠΑ, με πιθανές αγορές τη Γερμανία και τη Γαλλία,ενώ νέοι ορίζοντες φαίνονται ανοιχτοί και με την επιδιωκόμενη πιστοποίηση των ΕΑΣ για τους κάλυκες πυρομαχικών των ελικοπτέρων «Απάτσι», ως δεύτερος προμηθευτής παγκοσμίως!

«Ζωτικής σημασίας για τα ΕΑΣ θα είναι και η πολύ πιθανή χρήση των εγκαταστάσεών τους στο Αίγιο , ως Διαμετακομιστικό Κέντρο της ΑΤΚ, προκειμένου να εξυπηρετεί τις εμπορευματικές ροές προς τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή» καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, σημειώνοντας πως «οι σπουδαίες δυνατότητες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας δικαιώνουν προς το παρόν την ανυποχώρητη κυβερνητική θέση για διατήρηση κι ενίσχυσή της»!

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για