που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορί

Αχαΐα: Στη «φάκα» οι ληστές που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στα Καλαβρυτοχώρια; – Ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά των δύο Αλβανών

Στη «φάκα» φαίνεται πως έχουν πιαστεί οι δύο άγνωστοι άνδρες οι οποίοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες είναι αυτοί που μαζί με ένα ακόμη άτομο – συνεργό τους ο οποίος αναζητείται, είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων και κυρίως των ηλικιωμένων στα Καλαβρυτοχώρια, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Όπως τονίζουν πηγές οι δυο Αλβανοί ηλικίας, 31 και 32 ετών, που συνελήφθησαν μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχουν περισυνελλεγή μέχρι στιγμής και συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά από υλικό που υπάρχει αλλά και βάσει των μαρτυρικών καταθέσεων των θυμάτων, είναι αυτοί που είχαν «ρημάξει» τα χωριά στην ορεινή Αχαΐα τον Ιούλιο του 2013, αλλά και τον Νοέμβριο με δυο ληστείες και μια απόπειρα σε σπίτια στο Κομπηγάδι.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δύο δραστών:

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, έξι διαρρήξεις σε οικίες οι οποίες είχαν συμβεί στην Τσαπουρνία και στο Μίχα Ερυμάνθου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αλλοδαπών για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα οι δράστες, δύο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 32 ετών, επέλεγαν εξοχικές οικίες σε αραιοκατοικημένες περιοχές όπου είτε τις παραβίαζαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικείμενου είτε σπάζοντας παράθυρα και πόρτες έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών αφαιρώντας κοσμήματα, προσωπικά αξεσουάρ και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε οικίες στον Ερύμανθο και πιο συγκεκριμένα τρεις στην Τσαπουρνιά και ισάριθμες στον Μίχα Ερυμάνθου.

Το συνολικό όφελος που οι δράστες αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, ενώ σε μια διάρρηξη είχαν αφαιρέσει και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχει εκδοθεί σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Βόλου Μαγνησίας. Επιπλέον σε βάρος του 32χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κοζάνης και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλμυρού Μαγνησίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για