Πάτρα:Tην Τετάρτη η απόφαση για τους πυροβολισμούς μεταναστών στη Μανωλάδα - Νέα συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια

Πάτρα: Ένταση επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο – Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστήριο

Νεότερη Ενημέρωση: Αθώοι κρίθηκαν από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο για τα αιματηρά επεισόδια της Μανωλάδας τον περασμένο Απρίλιο.

Ένοχοι για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της απλής συνέργειας στην πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι.

Ειδικώτερα: Ο ιδιοκτήτης-εργοδότης-της έκτασης όπου εργάζονταν τα θύματα που πυροβολήθηκαν Νικ. Βαγγελάτος κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Αθώος, επίσης για όλες τις κατηγορίες, κρίθηκε και ο κατηγορύμεν ος Κων. Χαλούλος.

Αντίθετα, ένοχος για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο Γεώργιος Χαλούλος ενώ ένοχος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο κατηγορούμενος Αποστολόπουλος.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, δήλωσαν οτι θα προσφύγουν κατά της διαδικασίας και της απόφασης στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επικαλούμενοι κακοδικία. Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι εργάτες γης και μέλη φορέων και οργανώσεων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται πατατεταγμένη στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της δικαστικής απόφασης, η οποία πρέπει να σημειωθεί οτι ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν μάλιστα και συγκενυτρωμένοι που καταφέρονται και κατά των δικαστών

Πρώτη Ενημέρωση: Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των πυροβολισμών μεταναστών εργατών γης, στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, είναι αθωοτική.

Μόνο ο ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους κρίθηκε ένοχος ως προς την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Η απόφαση είναι αθωωτική και για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Μετανάστες προχώρησαν σε καθιστικη διαμαρτυρία στην οδό Γούναρη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο (φωτό).

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για