Μεσολογγί: Ένταση και διαπληκτισμοί στο Γενικό Νοσοκομείο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί, τα λειτουργικά προβλήματα και τις φήμες περί «λουκέτου», ενώ έμαθαν ότι το νοσοκομείο θα μείνει χωρίς καρδιολόγο.

Όπως αναφέρει το onairnews.gr, αν και η προσέλευση του κόσμου αρχικά ήταν μικρή, στη συνέχεια γέμισε το προαύλιο του νοσοκομείου. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οι γιατροί εξήγησαν πως έχει η κατάσταση, σημειώνοντας ότι υποβαθμίζεται η λειτουργία του, ώστε κάποια στιγμή να μην έχει γιατρούς και προσωπικό και να γίνει Κέντρο Υγείας.

Την ίδια ώρα μέσα στο γραφείο του διοικητή φορείς της πόλης με τον διοικητή συζητούσαν πως μπορεί να βρεθεί λύση στα προβλήματα. Όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων ζήτησε να μπει στο γραφείο ο διοικητής του είπε να βγει έξω.

Όταν ανέφερε το περιστατικό στον κόσμο ο κ.Τουμαράς, ο κόσμος εξαγριώθηκε και μπήκε στο νοσοκομείο να ζητήσει τον λόγο από τον διοικητή, σπάζοντας μάλιστα την πόρτα, αφού ο διοικητής, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν άνοιγε.

Ζήτησαν εξηγήσεις γιατί ο διοικητής δεν άφησε τον πρόεδρο των εργαζομένων να παραστεί στη σύσκεψη και για ποιο λόγο σπρώχνουν το νοσοκομείο στο κλείσιμο του.

Τελικά με την παρέμβαση και της αστυνομίας, που έφτασε στο νοσοκομείο, ο διοικητής βγήκε έξω στον κόσμο να τους ενημερώσει για την λειτουργία του νοσοκομείου, αναφέροντας ότι γίνονται προσπάθειες να λειτουργεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου, αλλά η κρίση είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στο σύστημα Υγείας σε όλο τον νομό.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Καραπάνος με δημοτικά στελέχη ο οποίος ανέφερε ότι έχει κάνει ενέργειες και αυτό που έχει καταφέρει είναι να έρθουν 6 γιατροί τον μήνα Αύγουστο. Η απάντηση που πήρε από εκπρόσωπο των εργαζομένων ήταν ότι δεν πανηγυρίζουμε όταν κάνουμε φάσεις, αλλά όταν βάζουμε γκολ στο ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για να παρθούν αποφάσεις για την συνέχιση του αγώνα όπου αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό υγείας με χρονικό περιθώριο 7 Αυγούστου. Αν ο υπουργός δεν απαντήσει τότε θα μεταβούν στην Αθήνα με πούλμαν με σκοπό να τον συναντήσουν από κοντά, όπως διαμήνυσαν.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για