Καρέ καρέ η αποκάλυψη της "Μαύρης Χήρας"

Αμαλιάδα: Ισόβια για την γυναίκα «αράχνη»- Τσιμέντωσε τον 42χρονο Τάσο Τσαγκαρόπουλο στο Διακοπτό

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και 42 μηνών φυλάκισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες, που την βάρυναν, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδος, στην γυναίκα «αράχνη» Ευαγγελία Ζιάγκα που σκότωσε και τσιμέντωσε στο τζακούζι της μεζονέτας στο οποίο διέμενε στο Διακοπτό,  ο 42χρονος επιχειρηματίας από την Ζάκυνθο Τάσος Τσαγκαρόπουλος.

Το έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο είχε σημειωθεί τον Μαίο του 2009.  Την αποκάλυψη του είχε κάνει η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ».

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στην κατηγορουμένη κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της χειμαρρώδους απολογίας της, η Ζιάγκα προσπάθησε να αμαυρώσει την προσωπικότητα του δολοφονηθέντος, παρουσιάζοντάς τον ως εγκέφαλο για τις περισσότερες από τις απάτες, που είχε διαπράξει, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, που αποσπούσε αρχικά την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια τα αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.

Η καταδικασθείσα που δεν έχει  δικαίωμα έφεσης κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, επέρριπτε την ευθύνη της δολοφονίας στον ήδη νεκρό -από φυσικά αίτια- σύντροφό της, παρουσιάζοντας σχεδόν αμέτοχο στα γεγονότα τον εαυτό της και ισχυριζόμενη ότι υπέστη σοκ και σκοτοδίνη όταν «πιτσιλίστηκε» από τις πρώτες σταγόνες αίματος κι ότι αμέσως μετά έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας τη «βρόμικη» δουλειά της εξαφάνισης του θύματος στα χέρια του συντρόφου της, αλλά κι ενός εργολάβου, μόνιμου κατοίκου Διακοπτού, τον οποίο ενέπλεξε η ίδια.

Ο άνθρωπος αυτός- κρίθηκε αθώος-, που κάθισε μαζί της το εδώλιο του κατηγορουμένου, βρισκόταν σε διαρκή αντιπαράθεση μαζί της καθ’ όλο το διάστημα της δίκης.

Υπενθυμίζουμε πως η κατηγορουμένη  είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, στην Αλβανία, και για τη φρικιαστική δολοφονία ενός από τους πρώην συζύγους της.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, το δεύτερο προσωνύμιο που της αποδιδόταν ήταν αυτό της «μαύρης χήρας»!

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για