Προτάσεις του Κ. Μπουρδούλη για βελτίωση του συστήματος προαγωγικών, απολυτηρίων και πανελλήνιων εξετάσεων των Ενιαίων Λυκείων

Προτάσεις για βελτίωση του συστήματος προαγωγικών εξετάσεων

Με αφορμή όσα γράφονται αυτές τις ημέρες, σχετικά αφενός με την αντικειμενική βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλήνιων εξετάσεων και αφετέρου με τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων, ανέτρεξα στο αρχείο μου και βρήκα τις προτάσεις που είχαμε υποβάλλει, γι’ αυτά τα θέματα, στις αρμόδιες αρχές, ως «Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ρίου», στις 5 Ιανουαρίου 2002.

Στις προτάσεις αυτές κατέληξε, μια Ειδική Επιτροπή, που είχα συγκροτήσει με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ρίου, στην οποία είχα το γενικό συντονιστικό ρόλο.
Η Επιτροπή, στην οποία προήδρευε ο αείμνηστος, αδελφικός μου φίλος, Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Μήλιας, αποτελείτο από δύο Καθηγητές Πανεπιστημίου, ένα Καθηγητή ΤΕΙ, δύο Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα Δάσκαλο και ένα Ιατρό με εξειδίκευση στον σχολικό αθλητισμό.
Παρά το ότι έχουν περάσει δεκατρία χρόνια, δημοσιοποιώ τα συμπεράσματα της Επιτροπής αυτής θεωρώντας ότι είναι πάντα επίκαιρα και μπορούν να αξιοποιηθούν, εάν το επιθυμούν, από τους ύλη αρμόδιους.

(Παρά το ότι το κείμενο είναι σχετικά μεγάλο και ίσως κουραστικό για τον απλό αναγνώστη, θεώρησα σκόπιμο, σεβόμενος απόλυτα το έργο της Επιτροπής, να το δημοσιοποιήσω χωρίς καμιά περικοπή και μάλιστα scan-αρισμένο, για να φαίνονται και οι επισημάνσεις που είχαν κριθεί σκόπιμο να γίνουν).

Ο Κώστας Μπουρδούλης, είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Έχει επίσης διατελέσει Αντιδήμαρχος Διοίκησης – Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής στον πρώην Δήμο Ρίου και Βοηθός Δημάρχου, Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης καθώς και Αντιδήμαρχος Διοίκησης στο Δήμο Πατρέων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για