Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Αχαΐα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Αχαΐα

Εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις κλοπές σε εργοστάσιο καραμελοποιίας στην Πάτρα

Υπενθυμίζεται ότι δράστες είναι έξι Ρουμάνοι οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας

Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 410.000 ευρώ

Συνεχίζονται οι μεθοδικές και επισταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχετικά με την εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν πριν μισό χρόνο περίπου, έξι Ρουμάνοι μέλη της σπείρας, ηλικίας από 21 έως 56 ετών, σε βάρος των όποιων είχε σχηματιστεί δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της οπλοκατοχής και της παράβασης του Τελωνειακού κώδικα (Σχετικό το από 28-9-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες μετά την απολογία τους είχαν προφυλακιστεί ενώ το παράνομο περιουσιακό τους όφελος ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την αυτοψία του χώρου της κλοπής και την εργαστηριακή τους εξέταση εξιχνίασε άλλες τρεις κλοπές σε επιχείρηση στην Πάτρα που είχαν διαπράξει τα μέλη της ίδιας σπείρας.

Ειδικότερα οι έξι δράστες, ενεργώντας από κοινού, την 20-7-2013, την 18-8-2013 και την 30-8-2013 διέρρηξαν εργοστάσιο καραμελοποιίας, στην Πάτρα, και αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό από καλώδια χαλκού, μεταλλικά μηχανήματα και εξαρτήματα καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνολικής αξίας 373.100 ευρώ

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστικε σε βάρος των έξι ήδη προφυλακισμένων αλλοδαπών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες των Αστυνομικών για την εμπλοκή των μελών της σπείρας και σε άλλα παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για