Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να διεξαχθούν στην Ελλάδα εφόσον αφαιρεθεί από την Ουκρανία

Σημαντικές πιθανότητες για του Ευρωμπάσκετ του 2015 – Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να διεξαχθούν στην Ελλάδα εφόσον αφαιρεθεί από την Ουκρανία

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί το Ευρωμπάσκετ ξανά στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια. Η Ουκρανία λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης στη χώρα και σημαντικών καθυστερήσεων σε έργα υποδομής είναι πολύ πιθανό να μην κριθεί ικανή να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2015 κι αυτή να… μοιραστεί σε αρκετές χώρες.

Η Ελλάδα (και ειδικότερα η Αθήνα) λόγω υποδομών, αλλά και εμπειρίας στη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων φέρεται φαβορί όχι απλώς για να υποδεχτεί αγώνες ενός ομίλου, αλλά και για να φιλοξενήσει το τουρνουά από τη δεύτερη φάση του (δύο όμιλοι των έξι ομάδων) και μέχρι την ολοκλήρωσή του, δηλαδή με τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τους τελικούς. Ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν σε πρώτη φάση αγώνες των ομίλων έχουν εκφράσει συνολικά 16 χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Γερμανία.

Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση της FIBA Europe που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη, όπου σε πρώτη φάση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τι θα γίνει με την Ουκρανία. Από τη στιγμή που θα αποφασιστεί να αφαιρεθεί η διοργάνωση από τη χώρα, θα εξεταστούν οι υποψηφιότητες και όλα δείχνουν πως θα επιλεγεί το μοντέλο να γίνουν οι αγώνες της πρώτης φάσης σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (μία ανά όμιλο) και μία εκ αυτών να φιλοξενήσει το τουρνουά από τη δεύτερη φάση μέχρι την ολοκλήρωσή του, με την Ελλάδα να έχει πολύ σημαντικές πιθανότητες να είναι η εκλεκτή.

Πηγή: sport-fm.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για