Ρολά “κατεβάζει” σήμερα ο Δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

“Λουκέτο” σήμερα στον δημόσιο τομέα λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.

Στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει επίσης 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα).

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (λοκάουτ), κατάργηση τριετιών και παραπέρα μείωση του κατώτερου μισθού.

Αναφέρει ακόμη ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει θρασύτατες και προκλητικές για τους εργαζόμενους της χώρας τις «νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας» και υπογραμμίζει ότι «δεν καθησυχάζουν και οι δήθεν αρνήσεις της κυβέρνησης».

«Όχι μόνο γιατί όλα τα μέτρα που ζητά η τρόικα στην αρχή ”απορρίπτονται” και στη συνέχεια υλοποιούνται… αλλά κυρίως γιατί είναι τα ίδια ταξικά συμφέροντα που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι και μέτρα που εξυπηρετούν το ντόπιο κεφάλαιο άρα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Εξάλλου είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις μας και την κατάργηση κοινωνικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων», σημειώνει.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για