Πάτρα: Την Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων

Πάτρα: Την Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων

Tην Δευτέρα 17 Μαρτίου Tετάρτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στο λιμάνι της Πάτρας, 9:00-12:30 θα συναντηθούν για δεύτερη φορά οι 61 μαθητές ΣΤ΄ τάξης οι οποίοι εκπροσωπούν τη φετινή χρονιά 12 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πατρέων στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων (9ο, 12ο, 15ο, 17ο, 36ο, 45ο, 49ο, 50ο, 62ο, 65ο, 1ο Οβρυάς, 2ο Παραλίας), συνεχίζοντας την προσπάθειά τους για βελτίωση της σχολικής τους ζωής.

Οι μαθητές θα συναντηθούν και πάλι ώστε να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους προς την ολοκλήρωση του θεσμού.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης Συνάντησης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να ανταλλάξουν ιδέες για τις δράσεις που έχουν αναλάβει και να οργανώσουν με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Παιδείας, των δασκάλων τους και των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων τις επόμενες ενέργειες έως την ολοκλήρωση του θεσμού για τη φετινή χρονιά.

Σκοπός του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων είναι η ανάδειξη της παιδαγωγικής του αξίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Ειδικότερα, στοχεύει στο να αποκτήσουν οι μαθητές την εμπειρία της συμμετοχής στα κοινά, να εκπαιδευτούν σε δημοκρατικές διαδικασίες και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στο χώρο της σχολικής κοινότητας.

Ο συγκεκριμένος θεσμός είναι μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πάτρας και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας.

Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει ζωντανά τη 2η συνεδρίαση μπορεί να συνδεθεί με τον παρακάτω ιστότοπο:

http://www.e-patras.gr/web/guest/municipality/city-council/live.

Πληροφορίες: τηλ. 2610.226 948 & 2610.623 290 και http://dspp.sch.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για