Η «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» επισκέφθηκε την Κοινότητα Παραλίας

Επίσκεψη της «Πρωτοβουλίας» στην Παραλία – Ανάγκη αποκέντρωσης υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας

Η έλλειψη αποκέντρωσης από το Δήμο Πατρέων αρμοδιοτήτων στις δημοτικές κοινότητες αλλά και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών είναι τα κύρια ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Παναγιώτης Ζωγράφος στο κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» που βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στην περιοχή.

Στελέχη της «Πρωτοβουλίας» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ανδρέα Τζουραμάνη, επισκέφθηκαν την Δημοτική Κοινότητα Παραλίας στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων της παράταξης σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων.

«Μ’ ένα συμβούλιο, που έχει γνωμοδοτικό μόνο χαρακτήρα, μπορείς να λύσεις τα προβλήματα 10.000 κατοίκων, όπως της Παραλίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος δήλωσε απογοητευμένος από την λειτουργία του συστήματος, έτσι όπως επιβάλει ο «Καλλικράτης»

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Δημοτική Κοινότητα Παραλίας:

• Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας (ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα, ύδρευση) ήταν πολύ καλύτερη στο παρελθόν, όταν η Παραλία ήταν αυτόνομος Δήμος και αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο στο γεγονός ότι οι Δ. Κοινότητες δεν έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν άμεσα σε αυτά τα ζητήματα.

• Να προχωρήσει η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης, το οποίο ζητούν πολλοί κάτοικοι.

• Αξιοποίηση και ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στην Παραλία, η οποία πλέον χρησιμοποιείται από κατοίκους τους καλοκαιρινούς μήνες για μπάνια.

• Ολοκλήρωση της αποχέτευσης, που έχει μείνει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό, και ορθή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Ο κ. Ζωγράφος ανέφερε ότι ο βιολογικός καθαρισμός υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φορές που για λόγους αποσυμφόρησης του αγωγού που οδηγεί τα λύματα στο βιολογικό, οδηγούνται λύματα στη θάλασσα, ενώ άλλες φορές η οσμή που έρχεται από το βιολογικό είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη.

• Όπως και στις υπόλοιπες Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, έτσι και στην Παραλία υπάρχει θέμα με την έλλειψη αστυνόμευσης. Έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία προβλήματα με ναρκωτικά, τα οποία ωστόσο δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης παραδέχθηκε την ανάγκη αποκέντρωσης υπηρεσιών του Δήμου, κάτι άλλωστε που αποτελεί θέση της παράταξης, ενώ δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων των κατοίκων της Παραλίας. Επεσήμανε ότι η «Πρωτοβουλία» θα είναι συνέχεια δίπλα στους δημότες κάθε γειτονιάς της Πάτρας, γιατί τους θέλει όλους συμμέτοχους στο χτίσιμο της Πάτρας Αλλιώς!»

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για