Διπλή επίσκεψη...για τα νέα έργα σε Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγείρας!

Διπλή επίσκεψη…για τα νέα έργα σε Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγείρας!

Οι εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Αιγείρας, ήταν ο επόμενος σταθμός της σχεδόν παράλληλης επίσκεψης του Δημάρχου Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του Προέδρου της «Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» του Δήμου, Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, στο πλαίσιο των αυτοψιών τους στα εκπαιδευτήρια της περιοχής, που ξεκίνησαν προ ημερών από το Σχολικό Συγκρότημα Καμαρών.

Ο κ. Δήμαρχος αρχικά, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάνο Γιαννούλη, επισκέφθηκε στις 11 το πρωί, τα δύο αυτά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανατολική Αιγιάλεια, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αναγκαία έργα που έχουν γίνει εκεί, όπως η ανακαίνιση της πρόσοψης, της σήμανσης και της εισόδου,των τουαλετών, η εγκατάσταση κλιματιστικών σε τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας καθώς και της προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού (Η/Υ, Φωτοτυπικό κ.α),με έμφαση βέβαια στην ολοκλήρωση της στεγανοποίησης του κεντρικού κτιρίου και των Γραφείων Διευθυντών κι Εργαστηρίων με ειδική τεχνική.

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑΓΑΝΟΤΗΤΑΣ…»

Επακολούθησε, λίγη ώρα αργότερα η επίσκεψη του Προέδρου της «Σ.Ε» με αφορμή την προ ημερών ολοκλήρωση του έργου στεγανοποίησης του κεντρικού κτιρίου και του σχολικού κυλικείου,για το οποίο η «Σ.Ε» δαπάνησε κονδύλι περί τις 4.000 ευρώ, κατόπιν αγαστής συνεργασίας με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Ανδρέα Διαμαντόπουλο.

«Οι βλάβες από τις φθορές του χρόνου ήσαν κάτι παραπάνω από εμφανείς, σε σημείο τέτοιο που στην οροφή είχαν αρχίσει να φαίνονται τα σίδερα. Το αντιμετωπίσαμε πλήρως με το κατάλληλο έργο, προφυλάσσοντας την όποια διαβρωτική παρενέργεια. Το ίδιο και για τη μη είσοδο βρόχινων νερών σε χώρους με μηχανήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα στα Γραφεία των Διευθυντών, με ειδική τεντοκατασκευή» τόνισε ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος κατέγραψε επιπλέον ανάγκες του Σχολικού Συγκροτήματος για το προσεχές διάστημα, όπως η επιδιόρθωση οροφής βοηθητικού κτιρίου, η ασφάλεια χώρων του Λυκείου και η ανακαίνιση Γραφείων και κουφωμάτων του Γυμνασίου, τα οποία δεν κρίνονται ως άμεσης ανάγκης, αλλά θα υπάρξει ο ανάλογος προγραμματισμός εκτέλεσής τους, πιθανά κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Εξάλλου χθες, ο Πρόεδρος της «Σχολικής Επιτροπής» υπέγραψε και ανακοίνωσε στον Διευθυντή του ΓΕΛ Αιγείρας Γιάννη Σταθακόπουλο την αναβάθμιση του Εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου, κατόπιν σχετικού αιτήματός του, που περιλαμβάνει έναν καινούργιο υπολογιστή ειδικών προδιαγραφών, καθώς και πολλά εξαρτήματα που κλιμάκιο της Β/θμιας εκπαίδευσης πρότεινε κατά την επίσκεψή του στο σχολείο.Το κονδύλι που ενέκρινε η «Σ.Ε» θα αγγίξει περίπου τα 1000 ευρώ με την προμήθεια να εκτελείται εντός των ημερών!

«ΝΕΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ…ΔΕΙΛΑ-ΔΕΙΛΑ»

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος Αιγιάλεοας όσο και ο Πρόεδρος της «Σ.Ε» συζήτησαν διεξοδικά το πάγιο αίτημα ανέγερσης νέου Σχολικού Συγκροτήματος Αιγείρας σε οικοπεδικό χώρο που υπάρχει (πολύ κοντά στις σημερινές εγκαταστάσεις), κάτι που θα τεθεί στο πρώην ΟΣΚ του Υπουργείου Υποδομών, παράλληλα με τις εξελισσόμενες διαδικασίες κι επαφές για τις Σχολικές Μονάδες: 2ο Λύκειο Αιγίου,Αίθουσα Τελετών 1ου Γυμνασίου Αιγίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για