Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του Γυμνασίου Λουσικών

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του Γυμνασίου Λουσικών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης του διώροφου σχολικού κτιρίου του Γυμνασίου Λουσικών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου άμεσα να παραδοθεί στους μαθητές προς χρήση.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε το χώρο των εργασιών μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτοπουλο και αντιδημάρχους, και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την εξέλιξη των εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου που υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανέρχεται σε 3.079.000 ευρώ. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και συγχρηματοδοτείται η ανέγερση του από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Η κατασκευή του έργου αυτού κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου οι μαθητές των Λουσικών να σταματήσουν να κάνουν μάθημα μέσα στα λυόμενα. Από τον καταστροφικό σεισμό τον Ιούνιο του 2008 που έπληξε Αχαΐα και Ηλεία, το παλιό κτίριο του Γυμνασίου, υπέστη σοβαρές ζημιές και μέχρι και σήμερα οι μισές αίθουσες διδασκαλίας στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες, δημιουργώντας πολλά λειτουργικά προβλήματα» σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο που καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις, με το νέο διδακτήριο να περιλαμβάνει συνολικά δεκαεπτά αίθουσες διδασκαλίας και πολλούς βοηθητικούς χώρους για την υπηρέτηση των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ζήτησε από τον εργολάβο να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το έργο προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στο συμβατικό χρόνο που έχει προγραμματιστεί.

Το νέο διώροφο σχολικό κτίριο

Πρόκειται για ένα κτίριο πολλαπλών εκδηλώσεων που περιλαμβάνει δύο ορόφους με συνολικά 17 αίθουσες διδασκαλίας, υπόγειο, χώρο ενημέρωσης, ιατρείο, κυλικείο, γραμματεία, γραφείο διευθυντή, τουαλέτες αγοριών και κοριτσιών, γραφείο δασκάλων, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, γραφείο συλλόγου γονέων μαθητικών κοινοτήτων, γραφείο ψυχολόγου, αποθήκη βιβλίων, χώρο γενικού αρχείου, χώρο γενικής αποθήκης, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, βοηθητικό χώρο για μάθημα τεχνολογίας και σχεδίου όπου χρειάζεται τεχνικός φωτισμός, λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, μηχανοστάσιο, χώρο φύλακα.

Η συνολική μεικτή επιφάνεια κλειστών χώρων (εκτός βοηθητικών χώρων των υπογείων και δωμάτων) και στεγασμένων ημιϋπαιθρίων κλιμακοστασίων είναι 2.047,54 τ.μ.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει και αρχαιολογικές ανασκαφές στον περιβάλλοντα χώρο του σχολικού κτιρίου που αναμένονται να ολοκληρωθούν άμεσα και οι οποίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς, αποχωματώσεις, διερευνητικές τομές, αφαίρεση επιφανειακών στρωμάτων, δοκιμαστικές τομές και στην περίπτωση που έλθουν στο φως αρχαιότητες, τοπογραφική, φωτογραφική και σχεδιαστική αποτύπωση (εκτυπώσεις φωτογραφιών και υλικά αρχειοθέτησης), έρευνα – τεκμηρίωση – πληροφόρηση, ταξινόμηση, συντήρηση και μελέτη του υλικού.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για